Κορονοϊός: Επτά νέα κρούσματα στην Σερβία

10:09 11/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Εφτά νέα κρούσματα κορονοϊού εκδηλώθηκαν από χθες βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί στην Σερβία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Έτσι ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον COVID-19 ανέρχεται σε 12 άτομα. Τα πέντε νέα κρούσματα οφείλονται σε μόλυνση από άτομα που ήδη νοσούν ενώ τα δύο είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία και την Γερμανία.

click4more: Κορονοϊός:

Χαροπαλεύει ο 66χρονος στο Ρίο με πολυοργανική ανεπάρκεια!

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιείται σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας με επιτροπή επιδημιολόγων στη διάρκεια της οποίας θα εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του ιού.

Χθές η κυβέρνηση της Σερβίας απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε όλους τους ξένους υπηκόους που προέρχονται από την Ιταλία, τη Νότια Κορέα, το Ιράν, την Ελβετία και κάποιες επαρχίες τη Κίνας.

Πρώτο κρούσμα στην Τζαμάικα

Επίσης το υπουργείο Υγείας της Τζαμάικα ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στην πρωτεύουσα της χώρας, το Κίνγκστον.

Το πρόσωπο που προσβλήθηκε είναι μια υπήκοος Τζαμάικας που επέστρεψε στην πατρίδα της «από το Ηνωμένο Βασίλειο», διευκρίνισε το υπουργείο στο δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η ασθενής έφθασε στο νησί της Καραϊβικής την 4η Μαρτίου, επικοινώνησε με το δημόσιο σύστημα υγείας την 9η Μαρτίου διότι εμφάνισε συμπτώματα και έχει τεθεί έκτοτε σε απομόνωση, σύμφωνα με το κείμενο.

To άρθρο Κορονοϊός: Επτά νέα κρούσματα στην Σερβία δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα