Κορονοϊός: Απαγόρευση αλκοόλ σε περιοχές του Παρισιού – Ζητάει μάσκα σε πάρκα και δρόμους η δήμαρχος

Αλκοόλ τέλος κατά μήκος του καναλιού Σαν Μαρτέν και του Σηκουάνα αποφάσισαν οι αρχές του Παρισιού, αφότου η αστυνομία χρειάστηκε να διαλύσει πολίτες που γλεντούσαν σε ξέφρενους ρυθμούς, χωρίς μάσκα και χωρίς να λαμβάνουν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, λίγες μόλις ώρες μετά την άρση του οκτώ εβδομάδων lockdown. Ζητάει μάσκα σε πάρκα και δρόμους η δήμαρχος..

Πολλοί κάτοικοι της πόλης του Φωτός, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν επί δύο μήνες στα διαμερίσματά τους – συχνά χωρίς μπαλκόνια, βεράντες και κήπους – έσπευσαν να βγουν

στους δρόμους για να το γιορτάσουν.

Police create no alcohol zones in Paris as crowds celebrate end of lockdown https://t.co/NE4R12nB44 via @RFI_En

— RFI English (@RFI_En) May 12, 2020


Με εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών, η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού εξέδωσε απαγόρευση, στην οποία εξέφρασε τη λύπη της που πρέπει να υπενθυμίσει ότι η επιτυχία της άρσης των μέτρων βασίζεται στην «αρχή της ατομικής ευθύνης κάθε πολίτη».

«Μόλις λίγες ώρες μετά την άρση του lockdown, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χωρίς να σέβονται τις κοινωνικές αποστάσεις και τις συστάσεις για την υγεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας στην οποία προστίθεται ότι η νομαρχία δυστυχώς θα πρέπει να λάβει μέτρα για την απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιους δρόμους. Τη δυσαρέσκειά του για την «ανεύθυνη συμπεριφορά» εξέφρασε και ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Η κυβέρνηση έχει χωρίσει τη Γαλλία σε πράσινες και κόκκινες περιοχές. Στο Παρίσι και τρεις ακόμη «κόκκινες» περιοχές έχει τεθεί σε εφαρμογή πιο περιορισμένη χαλάρωση των μέτρων.

Europe: Paris Police Bans Alcohol Along Seine River As Crowds Revel In New-Found Freedomhttps://t.co/wTfybUbMqV pic.twitter.com/3keKnJG2Vr

— LooL Media (@LoolMedia) May 12, 2020


Υποχρεωτική χρήση μάσκας στα πάρκα και τους δρόμους του Παρισιού ζητά η δήμαρχος Αν Ινταλγκό

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό ζήτησε την Τρίτη (12/05) να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα πάρκα και τους κήπους της γαλλικής πρωτεύουσας που θα ανοίξουν για περίπατο, αλλά επίσης και στους δρόμους της πόλης.

«Δεδομένων των αναγκών των Παριζιάνων, διότι το Παρίσι είναι μία πολύ πυκνοκατοικημένη πόλη, ανανεώνω το αίτημα να ανοίξουν τα πάρκα και οι κήποι με υποχρεωτική την χρήση μάσκας, πράγμα που θα πρέπει να ισχύει σε όλους τους δρόμους της πόλης μας», έγραψε στο Twitter η Αν Ινταλγκό.

Από την έναρξη της άρσης των περιοριστικών μέτρων, χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα δημόσια μέσα μεταφοράς, όχι όμως και στους δημόσιους χώρους, για τους οποίους υπάρχει ωστόσο σύσταση.

París restringe el consumo de alcohol en la calle https://t.co/jHz7EqavAo pic.twitter.com/5Nop1tb19T

— RFI en Español (@RFI_Es) May 12, 2020


Το δάσος της Βουλόνης είναι ανοικτό στους περιπατητές, όχι όμως και τα πάρκα και οι κήποι: η κατάταξη της πρωτεύουσας στις κόκκινες περιοχές της επιδημίας «επιβάλλει να παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας», ανακοίνωσε την Παρασκευή (08/05) η δήμαρχος του Παρισιού.

Οι κάτοικοι του Παρισιού θέλοντας να απολαύσουν, όμως, την καλοκαιρία, ελλείψει πάρκων και κήπων, συνωστίσθηκαν τη Δευτέρα (11/05) στο κανάλι σεν Μαρτέν, επωφελούμενοι από την πρώτη ημέρα άρσης των απαγορεύσεων, μέχρι να παρέμβει η αστυνομία. Από σήμερα απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ στο κανάλι.

Η επιδημία παραμένει ενεργή και εν εξελίξει στην Γαλλία, παρά την μείωση των ασθενών σε ΜΕΘ, με 263 νέους θανάτους σε 24 ώρες, σύμφωνα με τον απολογισμό της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας τη Δευτέρα (11/05).

Paris: alcohol banned along Seine river as crowds revel in new-found freedom • @France24_en • May 12 2020 https://t.co/3DBKUQm0DX pic.twitter.com/okgT1XGxRx

— redball (@redball2) May 12, 2020


Η Γαλλία ανησυχεί για δεύτερο κύμα της επιδημίας, όπως συνέβη στην Γερμανία και την Νότια Κορέα. O υπεύθυνος για τον σχεδιασμό άρσης των περιοριστικών μέτρων, ο Ζαν Καστέξ, αναφέρει, άλλωστε, σε έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα ότι «πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για την επιβολή νέων επειγόντων περιοριστικών μέτρων».

First walk in #Paris after two months of #lockdown.
✅Mask
✅Social distancing
✅Positive attitude
✅4 extra kilos pic.twitter.com/5mbVtPuH2R

— Jorge Minguell (@jminguell) May 12, 2020

PARIS: Commuters, wearing protective face masks, walk on a platform at the Saint-Lazare train station in Paris, on the first day mask usage is mandatory in public transport, after France begun a gradual end to a na https://t.co/UZRrX4OpkJ

Pakistan News (@paknews) May 12, 2020

Alas, we think we are special everywhere…
first day after the lockdown in Paris, no mask, no social distancing
so ashamed of my fellow citizen pic.twitter.com/SiVWIhhnyM

— Nul n'Est une Ile

Keywords
Τυχαία Θέματα