Κορονοϊός: Ανοίγει το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», μόνο για νοσούντες

Η πρόβλεψη ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα η χώρα θα χρειαστεί πολλές νοσοκομειακές κλίνες για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων των κορονοϊού, οδήγησε στην απόφαση να επαναλειτουργήσει το νοσοκομείο Λοιμωδών “Αγία Βαρβάρα”, που τώρα δεν χρησιμοποιείται.

Μετά από εργασίες 10 ημερών δημιουργήθηκε υποδομή με 49 κρεβάτια, σε ένα από τα κτίρια του παλιού νοσοκομείο, προκειμένου να είναι έτοιμο να δεχθεί νοσούντες από τον κορονοϊό. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr ήδη οι πτέρυγες έχουν εξοπλισθεί και με τον κατάλληλο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με ταχύτητα εξπρές για τα δεδομένα του ΕΣΥ.

Να

σημειωθεί πάντως πως σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο θα νοσηλευθούν μόνο όσοι δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση, αφού τα περιστατικά που παρουσιάζουν βαριά συμπτωματολογία χρειάζονται Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Όπως είχε δημοσιευτεί στο “Έθνος της Κυριακής”, ειδική ομάδα του υπουργείου Υγείας έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για ενεργοποίηση και άλλων νοσοκομείων και ειδικά κτιρίων που είναι σήμερα εγκαταλελειμμένα και τα οποία θα αξιοποιηθούν.

Πηγή: Κορονοϊός: Ανοίγει το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», μόνο για νοσούντες - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα