Κορονοϊός: Αναβολή σε Euroleague και Basket League – «Λουκέτο» μέχρι νεωτέρας και στη FIBA

Το ΝΒΑ έκανε την αρχή και το ντόμινο των… αναβολών συνεχίζεται στο μπάσκετ, μετά την έξαρση του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο. H Euroleague ανακοίνωσε και επίσημα την αναβολή όλων των αγώνων μέχρι νεωτέρας, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στην Ευρώπη. Το ίδιο έκανε και η Basket League στην Ελλάδα.

«Λουκέτο» μέχρι νεωτέρας μπήκε και στη FIBA.

Οι έντονες σκέψεις για αναβολή έγιναν πράξη και η Euroleague ανακοίνωσε «λουκέτο» μέχρι νεωτέρας σε όλους τους αγώνες που τελούνται υπό την αιγίδα της (Euroleague, Eurocup).

Η αρμόδια επιτροπή της λίγκας αντιλήφθηκε την σοβαρότητα της κατάστασης με τον κορονοϊό, έβαλε στη ζυγαριά τους κινδύνους για παίκτες, προπονητές, τεχνικά επιτελεία, φιλάθλους και τις απαγορεύσεις για ταξίδια από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και τελικά έκανε το αναμενόμενο και το… λογικό, ακολουθώντας τα παραδείγματα του ΝΒΑ και της FIBA.

Η ανακοίνωση της λίγκας αναφέρει, μάλιστα, πως η αναβολή είναι προσωρινή και πως θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι για τα παιχνίδια, ενώ, παράλληλα, η Euroleague θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Γηραία Ήπειρο για όλα όσα συμβαίνουν με τον Covid-19.

Έτσι μπαίνει και… επίσημα προσωρινό «off» σε όλες τις διοργανώσεις της Ευρώπης, αφού, μετά τις ανακοινώσεις των τελευταίων ωρών, δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Euroleague, Eurocup, Basketball Champions League και FIBA Europe Cup.

Euroleague Basketball competitions suspended until further notice. pic.twitter.com/ZNiLOQs4XZ

Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) March 12, 2020

Ζήτησε «λουκέτο» στην Euroleague η Ένωση Παικτών

Πριν από την απόφαση της Euroleague η Ένωση Παικτών της Euroleague (είχε σταθεί απέναντι και στην απόφαση να γίνει το ματς του Ολυμπιακού με την Αρμάνι στο Μιλάνο) ζήτησε από την διοργάνωση να θέσει σε πρώτο πλάνο την υγεία και να αναβάλλει μέχρι νεωτέρας τα παιχνίδια.

«Οι παίκτες έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την υγεία τους και την υγεία των δικών τους ανθρώπων λόγω του προγράμματος και της κρίσης με τον κορονοϊό. Η Euroleague και οι σύλλογοι δεν μπορούν να ζητήσουν από τους παίκτες να βάλουν σε ρίσκο την υγεία τους για να ταξιδέψουν και να λάβουν μέρος σε παιχνίδια που τους εκθέτουν στον κίνδυνο του κορονοϊού. Επίσης, οι παίκτες δεν μπορούν να αδιαφορήσουν για τις εθνικές συστάσεις και τις απαγορεύσεις σχετικά με τα μέτρα του ιού. Με βάση όλα τα παραπάνω, η ΕLPA ζήτησε από την Euroleague να τοποθετήσει σε πρώτο πλάνο την υγεία και να αναβάλλει την διοργάνωση μέχρι να υπάρξουν εγγυήσεις για την υγεία, την ασφάλεια και την ελευθερία των κινήσεων», αναφέρει μεταξύ άλλων η επίσημη ανακοίνωση.

ELPA request for suspension of the competition due to COVID-19 crisis ??#ELPlayers pic.twitter.com/gsQE8rk8Xv

EuroLeague Players Association (@the_ELPA) March 12, 2020

Εν τω μεταξύ, στην Ελλάδα, με επιστολή στο Υπουργείου Πολιτισμού, που κοινοποιήθηκε στα μέλη του Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ, στην ΕΟΚ, στην ΚΕΔ, τον ΠΣΑΚ και τον ΣΕΠΚ, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ενημέρωσε πως η 21η αγωνιστική της Basket League αναβάλλεται για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

«To Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις όσον αφορά το θέμα της εξάπλωσης του κορωνοιού και θα συνεδριάσει για να λάβει απόφαση για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος», αναφέρει επίσης η σχετική επιστολή.

Αναλυτικά:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Σας γνωρίζουμε ότι κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας που ελήφθη ομόφωνα σήμερα, η διεξαγωγή των οι αγώνων της 21ης αγωνιστικής της EΚΟ BASKET LEAGUE 2019-2020 που είχαν ορισθεί για την 14 και την 15 Μαρτίου 2020 αναβάλλεται για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

To Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις όσον αφορά το θέμα της εξάπλωσης του κορωνοιού και θα συνεδριάσει για να λάβει απόφαση για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

Για το Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ

Ευαγγελος Γαλατσοπουλος

Πρόεδρος Δ.Σ».

Η ΕΟΚ έχει αποφασίσει να γίνουν κεκλεισμένων όλα τα ματς μέχρι 22/03, με αναβολή των αγώνων σε Α2 και Γ’ Εθνική.

Η FIBA ανακοίνωσε πως βάζει «λουκέτο» στις διοργανώσεις της από την Παρασκευή (13/03) και επ’ αόριστον

«Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση με την έξαρση του COVID-19 και για να προστατέψει την υγεία και την ασφάλεια των παικτών, των προπονητών, των διοικούντων και των φιλάθλων, η FIBA ανακοινώνει πως όλες οι διοργανώσεις της FIBA αναβάλλονται από αύριο, Παρασκευή 13 Μαρτίου του 2020», αναφέρει μεταξύ άλλων η επίσημη ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Σε πρώτη φάση επηρεάζεται η ΑΕΚ, η οποία έχει προκριθεί στα προημιτελικά του Basketball Champions League, που μπαίνει για την ώρα στον… πάγο.

Εφές: Ακύρωσε την προπόνηση και έστειλε τους παίκτες σπίτι

H Euroleague ενημέρωσε για τις σκέψεις που υπήρχαν σχετικά με την αναβολή των αγώνων μέχρι νεωτέρας και ο τούρκος δημοσιογράφος, Ισμάιλ Σενιόλ, ανέφερε πως η Εφές κινείται ήδη σε αυτά τα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της ομάδας ακύρωσαν το πρωινό χαλάρωμα και έστειλαν τους παίκτες στα σπίτια τους, λίγες μόνο ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα με την Βαλένθια (19:30). Ματς που τελικά δεν θα γίνει…

Αναβολή στη Γερμανία μέχρι νεοτέρας

«Ρολά» κατεβάζει το μπάσκετ και στη Γερμανία. Η BBL με ανακοίνωσή της τόνισε πως αναβάλλεται η αγωνιστική στο γερμανικό πρωτάθλημα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με τους ιθύνοντες το πρωτάθλημα να παίρνουν αποφάσεις για την επόμενη μέρα.

Έτσι, δεν θα διεξαχθεί η 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος και σκοπός της διοργάνωσης είναι να τελειώσει η σεζόν κανονικά, έστω κι αν χρειαστεί μια μικρή παράταση στη δράση.

Πηγή: Κορονοϊός: Αναβολή σε Euroleague και Basket League – «Λουκέτο» μέχρι νεωτέρας και στη FIBA - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα