Κορονοϊός: Άλλοι 621 θάνατοι στη Βρετανία, στους 28.131 το σύνολο

Η Βρετανία κατέγραψε το Σάββατο (02/05) 621 νέους θανάτους από τον νέο κορονοϊό, οι 370 από αυτούς σε νοσοκομεία.

Αποτέλεσμα είναι το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται στους 28.131 στη χώρα, τη δεύτερη πλέον πληγείσα στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθασε τα 182.260 (+4.806), διευκρίνισε ο υπουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Η Βρετανία είναι η τρίτη πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως από τη νόσο Covid-19 σε αριθμό νεκρών, πίσω από τις ΗΠΑ

και την Ιταλία.

U.K. officials are celebrating that they are now testing more than 100,000 people a day for the coronavirus. But deaths are climbing and could soon surpass Italy’s. “Britain is likely to come out of this with a rather ghastly report card,” says an analyst. https://t.co/LgqLtLnrZC

New York Times World (@nytimesworld) May 2, 2020


Παρόλο που η Βρετανία «πέρασε την κορύφωση» της επιδημίας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, κι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία καταγράφει πτώση, οι βρετανικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει καμία χαλάρωση των μέτρων καραντίνας, που έχουν παραταθεί έως την 7η Μαϊου.

Υπό πίεση προκειμένου να ανακοινώσει μια στρατηγική εξόδου, τη στιγμή που πολλές χώρες αρχίζουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς, ο συντηρητικός ηγέτης υποσχέθηκε ένα σχέδιο άρσης της καραντίνας την επόμενη εβδομάδα, βάσει του οποίου η κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει πώς σκοπεύει να επανεκκινήσει την οικονομία, να ξανανοίξει τα σχολεία και να επιτρέψει στους Βρετανούς να επιστρέψουν στις δουλειές τους με ασφάλεια.

Britain hits coronavirus testing target as death toll leaps again https://t.co/zEeeD1uq4B

— Jeff Gordon (@gordoszone) May 2, 2020


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Times» το Σάββατο (02/05), ένα από τα σενάρια που εξετάζονται θα είναι να ζητηθεί από τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς να μετρούν τη θερμοκρασία τους προτού βγουν από τα σπίτια τους και να μένουν εκεί στην περίπτωση που έχουν πυρετό, πιθανό σύμπτωμα της νόσου.

UK coronavirus LIVE: Boris Johnson 'wants Britain back to work from May 26' as Covid-19 death toll jumps to more than 28,000 https://t.co/uewRH2H3aX pic.twitter.com/9aUkKrepEP

— SimpleNews.co.uk (@Simplenewsuk) May 2, 2020

The rising death toll in Britain, for which Johnson is personally responsible, makes it impossible to believe anything he says moving forward.

Boris Johnson’s coronavirus lies are killing Britons https://t.co/DVdNYbe4sd by @soniafaleiro

— Jerezana (@jerezana0902) May 2, 2020

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Πηγή: Κορονοϊός: Άλλοι 621 θάνατοι στη Βρετανία, στους 28.131 το σύνολο - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα