Πυρά Χαρδαλιά για τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

Πυρά κατά του ΠΑΜΕ και όσων συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά εξαπέλυσε ο Νίκος Χαραλιάς. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έκανε αναφορά στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η συνδικαλιστική οργάνωση την Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα,

σε σχέση με τις οδηγίες που είχαν δοθεί για την καταπολέμηση και μη εξάπλωση του κορονοϊού. Αν και τηρήθηκαν αποστάσεις στη συγκεκριμένη συγκέντρωση, αλλά και σε άλλες που έγινε σε όλη την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.α.). 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, επισήμανε ακόμα, εν όψει και της άρσης των μέτρων, πως η πολιτική διαμαρτυρία είναι νόμιμη με βάση και το Σύνταγμα, αλλά για τις κοινωνικές συναθροίσεις, τόνισε ότι τα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και να μην είναι πάνω από 10 άτομα.

«Οι συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς προκάλεσαν αντιδράσεις. Κάποιοι επέλεξαν να κάνουν συγκεντρώσεις μη σκεπτόμενοι τι συμβαίνει, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι οι εορτασμοί θα μεταφερθούν. Δεν υπήρξε καμία απόφαση για παρέμβαση της αστυνομίας σε αυτές τις συγκεντρώσεις. Σε κάθε συγκέντρωση πολιτικής διαμαρτυρίας θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα της απόστασης για την προστασία από τον κορονοϊό», είπε και τόνισε πως η κυβέρνηση είχε προτείνει εναλλακτικές ημερομηνίες.

«Η νέα καθημερινότητα θα είναι πιο σύνθετη και θα πρέπει να προσέχουμε ακόμη περισσότερο. Τη Δευτέρα περνάμε στην επόμενη φάση: θα έχουμε και νέα κρούσματα και ανάγκη νοσηλείας και ανθρώπους που θα δώσουν τη μάχη για την καθημερινότητά τους», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε: «Από Δευτέρα δεν θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊο, παραμένει κρίσιμη η κατάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν πρόστιμα για όσους συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα συμμετείχε και το ΜέΡΑ25.

Πηγή: Πυρά Χαρδαλιά για τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα