Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι τέσσερις κανόνες για τη σωστή χρήση των κλιματιστικών

Η λειτουργία των κλιματιστικών συστημάτων, που μπορούν να αποτελέσουν πηγή διασποράς του κορονοϊού, απασχόλησε τη σημερινή σύσκεψη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής.

Η χρήση κλιματιστικών έχει μετατραπεί σε σοβαρό ζήτημα καθώς ο κορονοϊός

δεν είναι ο μόνος κίνδυνος, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν απειλή για τις ευπαθείς ομάδες και πρέπει να βρεθεί ασφαλής τρόπος για να προστατευτούν.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Τζιβανίδη, Επίκουρο Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου οι βασικοί κανόνες είναι οι εξής:

«Κλειδί» είναι ο εξαερισμός των χώρων και συγκεκριμένα η χρήση νωπού αέρα.Η ρύθμιση των κεντρικών μονάδων θα πρέπει να γίνει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει ανακυκλοφορία του αέρα.Όσον αφορά τα οικιακά κλιματιστικά συστήνεται να παραμένει ανοιχτό το παράθυρο και να λειτουργούν σε υψηλότερη θερμοκρασία.Επίσης, θα πρέπει να ρυθμίζεται η ροή από τις περσίδες ώστε το ρεύμα του αέρα να έχει μικρότερη ταχύτητα και να μην έχει φορά πάνω στα άτομα που βρίσκονται στο χώρο.

Τέλος αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής, που θα εξετάσει τα επιστημονικά δεδομένα για το θέμα και θα καταλήξει σε οδηγίες για τη ασφαλή χρήση αυτών των μηχανημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα