Κορονοϊός: Pfizer και BioNTech θα αιτηθούν έγκρισης του εμβολίου στις ΗΠΑ τέλη Νοεμβρίου

Η «Pfizer Inc» ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει αίτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες για επείγουσα χρήση του εμβολίου για Covid-19 που έχει αναπτύξει μαζί με τη γερμανική «BioNTech SE» μόλις εξασφαλιστεί μέσω των ελέγχων το απαραίτητο επίπεδο ασφαλείας, την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις «Pfizer» και «BioNTech» εφόσον ληφθεί άδεια ή έγκριση από τις κανονιστικές αρχές, σχεδιάζουν να διαθέσουν έως και 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου BNT162b2 έως τα τέλη του 2020 και περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του 2021.

Almanya'da kurduğu

BioNTech şirketinde yaptığı çalışmalarla gündeme gelen Prof. Dr. Uğur Şahin, geliştirdikleri 'BNT162b2' isimli aşıya dair umut verici açıklamalar yaptı..https://t.co/rpcamS6HnJ

Net Haber (@NetHabercom) October 16, 2020

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, υποθέτοντας ότι τα δεδομένα θα είναι θετικά, η “Pfizer” θα ζητήσει επείγουσα έγκριση χρήσης στις Ηνωμένες Πολιτείες λίγο αφού περάσουμε το στάδιο της ασφάλειας, στη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας του Νοεμβρίου», αναφέρει ο Άλμπερτ Μπούρλα σε ανοικτή επιστολή του που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Biontech angeblich kurz vor Durchbruch beim Corona-Impfstoff BNT162b2 – via https://t.co/WLbaxu3xNn https://t.co/dqygGNUbBW

— Jörg Möller (@critichope) October 16, 2020


Όπως έχει ανακοινώσει στις αρχές Σεπτεμβρίου η εταιρεία το υποψήφιο εμβόλιο επήγαγε εξουδετερωτικά αντισώματα, «καταδεικνύοντας ισχυρή ανοσογονικότητα σε νεαρούς και ηλικιωμένους πληθυσμούς. Επιπλέον, σε όλους τους πληθυσμούς, η χορήγηση του BNT162b2 ήταν καλά ανεκτή, με εκδήλωση ήπιου έως μέτριου πυρετού σε λιγότερο από 20% των συμμετεχόντων» αναφέρουν.

Pfizer sees emergency use filing for Covid-19 vaccine after U.S. election. https://t.co/pCXngUpPwQ

CNBC (@CNBC) October 16, 2020


Το υποψήφιο εμβόλιο «BNT162b2» παραμένει στο στάδιο της κλινικής μελέτης και, επί του παρόντος, δεν έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας σε καμία χώρα του κόσμου.

China introducing experimental vaccines into general population.

The city of Jiaxing, south of Shanghai, is offering a vaccine under development by Sinovac.
China National Biotech Group is offering its vaccine free to students who study abroad. pic.twitter.com/PYWPurRcuu

— Graphenes (@Graphenes1) October 16, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα