Ένοπλος αποκεφάλισε καθηγητή στο Παρίσι επειδή έδειξε στην τάξη σκίτσα του Μωάμεθ (video)

Φρικτό περιστατικό σημειώθηκε στο Παρίσι όταν ένας ένοπλος αποκεφάλισε γάλλο καθηγητή ιστορίας μέσης εκπαίδευσης στο προάστιο Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ, πριν πέσει νεκρός και ο ίδιος από τα πυρά της αστυνομίας το απόγευμα της Παρασκευής (16/10).

Ο δράστης, σύμφωνα με την αστυνομία είναι ένας 18χρονος που είχε γεννηθεί στη Μόσχα, ενώ κίνητρο της επίθεσης, φέρεται να είναι η παρουσίαση από τον καθηγητή σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ σε μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης. Το θύμα ήταν καθηγητής ιστορίας σε ένα κολέγιο του Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ.

France’s anti-terror

prosecutor says a man was found decapitated in a Paris suburb and a suspect has been shot dead by police https://t.co/XkcIRxCsr4

CNN Breaking News (@cnnbrk) October 16, 2020

Μακρόν: Ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει

Στο προάστιο Κονφλάν-Σεντ-Ονορίν έφτασε λίγο μετά τις 21:00 ώρα Ελλάδας και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, δηλώνοντας ότι ο άνδρας που σκότωσε έναν καθηγητή μέσης εκπαίδευσης, επειδή έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, στόχευε την ελευθερία της έκφρασης.

Déclaration après l’attaque terroriste de Conflans-Sainte-Honorine. https://t.co/kRtDv7Y8pv

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) October 16, 2020

«Ένας πολίτης δολοφονήθηκε σήμερα επειδή ήταν καθηγητής και επειδή δίδασκε την ελευθερία της έκφρασης», δήλωσε ο Μακρόν κοντά στο σχολείο όπου ο καθηγητής δολοφονήθηκε σε προάστιο βορειοδυτικά του Παρισιού. Ο Μακρόν χαρακτήρισε την επίθεση ισλαμική τρομοκρατία.

«Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο πλευρό των καθηγητών της. Οι τρομοκράτες δεν θα διχάσουν τη Γαλλία, ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει», είπε.

Πώς εντόπισαν τον δράστη

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν στην περιοχή για να ελέγξουν έναν ύποπτο που «περιφερόταν» γύρω από ένα σχολικό συγκρότημα, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Στο σημείο εντόπισαν νεκρό τον καθηγητή και σε μικρή απόσταση, στην κοινότητα Ερανί, προσπάθησαν να συλλάβουν έναν άνδρα που κρατούσε μαχαίρι και τους απείλησε. Πυροβόλησαν εναντίον του και τον σκότωσαν.

Μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είπαν ότι άκουσαν τον ένοπλο να φωνάζει «Αλλάχ Ακμπάρ» πριν επιτεθεί στο θύμα του. 

DERNIERE MINUTE – #Terrorisme : Une personne #décapitée en pleine rue à Conflans-Sainte-Honorine, l’auteur qui a crié «allah akhbar» et menacé les policiers avec une arme à été abattu à Eragny-sur-Oise après une course-poursuite. #ConflansSainteHonorine #EragnySurOise #allah pic.twitter.com/ttNGDO6UPf

— FranceNews24 (@FranceNews24) October 16, 2020

Ο δράστης δημοσίευσε βίντεο από τη δολοφονία

Προτού πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών ο άνδρας ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μακάβριο βίντεο, στο οποίο φαινόταν το κεφάλι του θύματος στο έδαφος. Το Twitter απέκλεισε όλες τις αποτρόπαιες εικόνες του δολοφονηθέντος, ενώ καταργήθηκε και ο λογαριασμός του 18χρονου.

Το γαλλικό δίκτυο Actu17 υποστηρίζει πως ο δράστης προειδοποίησε για την επίθεση στο Twitter, στο οποίο μετέδιδε την εικόνα του εκπαιδευτικού και έγραφε: «Στον Μακρόν, τον διοικητή των απίστων, εκτέλεσα ένα από τα σκυλιά της κολάσεως που τόλμησε να βλασφημήσει κατά του Μωάμεθ».

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας».

BREAKING: French police have shot and killed an attacker after a man was found dead in a Paris suburb.

According to French media, the man was decapitated.@skynewsmichelle has the latest.

More on this story: https://t.co/dvcp0ghncN pic.twitter.com/cQ1NqrNMnv

— SkyNews (@SkyNews) October 16, 2020

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, ένας μετανάστης από το Πακιστάν, εγκατεστημένος στη Γαλλία, επιτέθηκε με μπαλντά και τραυμάτισε δύο ανθρώπους έξω από τα παλιά γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo. Σε αυτά τα γραφεία, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, ισλαμιστές τρομοκράτες σκότωσαν 12 ανθρώπους επειδή το περιοδικό δημοσίευσε σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Keywords
Τυχαία Θέματα