Κορονοϊός: O Τραμπ αναστέλλει προσωρινά τη μετανάστευση προς τις ΗΠΑ – 1.433 θάνατοι σε 24 ώρες (video)

Την ώρα που στις ΗΠΑ συνεχίζεται να χάνονται χιλιάδες ζωές από τον κορονοϊό, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε γνωστό ότι θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα, με το οποίο θα «ανασταλεί προσωρινά» η μετανάστευση προς τις ΗΠΑ, για να «προστατευθούν οι θέσεις εργασίας» στη χώρα του, μπροστά στην οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία.

Ακόμη 1.433 θάνατοι ασθενών εξαιτίας του κορονοϊού καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ, απολογισμός

αισθητά χαμηλότερος από αυτόν της προηγουμένης. Αυτό είναι το παρήγορο. Επίσης, περίπου 72.000 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Coronavirus with no symptoms? Reports suggest many have unknowingly had virus https://t.co/PZosdUZw3g

— USARebelSway: Convention of the States (@USARebelSway) April 21, 2020


Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ο ημερήσιος απολογισμός αυξάνει σε 42.094 τον απολογισμό των ανθρώπων που υπέκυψαν στην πανδημία του κορονοϊού στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί, μακράν, τα περισσότερα θύματα της COVID-19.

Στη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του πλανήτη καταγράφονται πλέον πάνω από 784.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, που ανανεώνεται συνεχώς.

Η Νέα Υόρκη αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, αλλά αυξάνονται οι ενδείξεις πως η πολιτεία αυτή έχει αφήσει πίσω της τα χειρότερα. Στη συγκεκριμένη πολιτεία διαπιστώθηκαν 478 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Άντριου Κουόμο, απολογισμός που είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Trump vil midlertidigt standse immigration til USA https://t.co/Y3AvgLb2mD via @tv2newsdk pic.twitter.com/L5HMe1n9o8

— coronavirus.dk (@CoronavirusDk) April 21, 2020

O Τραμπ αναστέλλει προσωρινά τη μετανάστευση προς τις ΗΠΑ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε, λοιπόν, μέσω Twitter το βράδυ της Δευτέρας ότι θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο θα «ανασταλεί προσωρινά» η μετανάστευση προς τις ΗΠΑ, για να «προστατευθούν οι θέσεις εργασίας» στη χώρα του, μπροστά στην οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

Εξαιτίας «της επίθεσης του αόρατου εχθρού και της ανάγκης να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας των σπουδαίων αμερικανών πολιτών μας, θα υπογράψω εκτελεστικό διάταγμα για την προσωρινή αναστολή της μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ», ανέφερε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που προτιμά ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, πληκτρολογώντας τη λέξη «σπουδαίων» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση, όπως συνηθίζει.

Ο κορονοϊός, ο «αόρατος εχθρός» όπως τον περιέγραψε ο Τραμπ, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 42.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 766.660 κρούσματα μόλυνσης. Περίπου 22 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν χάσει τη δουλειά τους εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας στην οικονομία.

In light of the attack from the Invisible Enemy, as well as the need to protect the jobs of our GREAT American Citizens, I will be signing an Executive Order to temporarily suspend immigration into the United States!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 21, 2020

Ο αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια για το πώς εννοεί να εφαρμόσει το μέτρο, ή για πόσο.

Έχει ήδη από τον Ιανουάριο επιβάλλει περιορισμούς στην είσοδο στη χώρα ταξιδιωτών από την Κίνα, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο, προτού απαγορεύσει τα ταξίδια από τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα μέσα Μαρτίου, όταν η Γηραιά Ήπειρος είχε πλέον μετατραπεί στη βασική εστία της πανδημίας.

When people from even so-called 'shit-hole' countries aren't keen to enter #America, ζυcκζαcε vοπ clοωπsτιcκ says he will suspend immigration to the USA over virus concerns. Really?! Isn't America the world's No.1 #coronavirus country? https://t.co/wRrNzXMgNX via @bpolitics

— ZeliaLH (@ZeliaLH) April 21, 2020


Ο Τραμπ μοιάζει εξάλλου να ανυπομονεί να τελειώσουν τα περιοριστικά μέτρα που χρησιμοποιούνται για να αποτραπεί η εξάπλωση της ασθένειας COVID-19. Ενεθάρρυνε τις διαδηλώσεις αγανακτισμένων πολιτών εναντίον των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στις περισσότερες πολιτείες και κατέστησε σαφές πως θα ενέκρινε την άρση των περιορισμών, τουλάχιστον σε κάποιες πολιτείες.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, που θα διεκδικήσει την επανεκλογή του φέτος, θέτει στο επίκεντρο της τρέχουσας προεκλογικής του εκστρατείας, όπως και της προηγούμενης, το ζήτημα του περιορισμού της μετανάστευσης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Πηγή: Κορονοϊός: O Τραμπ αναστέλλει προσωρινά τη μετανάστευση προς τις ΗΠΑ – 1.433 θάνατοι σε 24 ώρες (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα