Και άλλα παράδοξα από το φετινό Πάσχα: Κάψιμο Ιούδα, παπάς μόνος σε δρόμο, μουσικοί έψελναν από ταράτσα (video)

Στα Ζωνιανά μπορεί να έκαναν Ανάσταση με «πολεμικό» χρώμα, αφού την ώρα που ο ιερέας του χωριού είπε το «Χριστός Ανέστη» άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ, αλλά στην Ελλάδα έγιναν και άλλα παράδοξα γεγονότα από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (18/04) έως την Κυριακή του Πάσχα (19/04), λόγω των μέτρων για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού.

Ιερέας βγήκε μόνος στο δρόμο για

το Χριστός Ανέστη – Έψαλλαν μαζί του από τα μπαλκόνια

Συγκινητικά και μοναδικά είναι τα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας από το βράδυ της Ανάστασης, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Στο μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, μόλις το ρολόι έδειξε 12.00, ο ιερέας βγήκε μόνος του στου δρόμους ψάλλοντας το «Χριστός Ανέστη».

Πολίτες από τις γύρω πολυκατοικίες κρατώντας κεριά, έψαλλαν μαζί με τον ιερέα και αντάλλαξαν ευχές δημιουργώντας κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Με σειρήνες το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης από την Ομάδα ΔΙΑΣ στην Πρέβεζα

Με ξεχωριστό τρόπο οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στην Πρέβεζα «έστειλαν» στις γειτονιές της πόλης το Χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

Με τις σειρήνες των μηχανών τους να ηχούν δυνατά ευχήθηκαν Χριστός Ανέστη στους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι βγήκαν στα μπαλκόνια των σπιτιών τους και τους δρόμους κρατώντας αναμμένες τις λαμπάδες τους και τηρώντας τις αποστάσεις, όπως πλέον επιτάσσουν οι καιροί.

Το φετινό Πάσχα είναι διαφορετικό για όλους. Το ίδιο ισχύει και για τους αστυνομικούς οι οποίοι βρίσκονται επί ποδός για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του κορoνοϊού, τα οποία μάλιστα αυστηροποιήθηκαν λόγω Πάσχα.

Αυτό δεν τους εμπόδισε, ωστόσο, να ευχηθούν με εκκωφαντικό τρόπο «Χριστός Ανέστη» στους συμπολίτες τους.

«Έκαψαν τον Ιούδα» στην Καλαμάτα ενώ στη διαπασών ακουγόταν η Θεία Λειτουργία

Τον Ιούδα έκαψαν σε παραλιακό δρόμο της Καλαμάτας. Κάποιοι από τη γειτονιά έφτιαξαν έναν αυτοσχέδιο Ιούδα, σύμφωνα με το έθιμο το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής (17/04), και έβαλαν φωτιά.

Περίοικοι και κάποιοι ελάχιστοι περαστικοί κοντοστάθηκαν στο θέαμα βουβοί, ενώ από το μπαλκόνι ενός σπιτιού έπαιζε στη διαπασών η θεία λειτουργία από τη Μητρόπολη Αθηνών… Στο τέλος μάζεψαν τα αποκαΐδια και αποχώρησαν. Σημειώνεται ότι δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό, καθώς και σε άλλη γειτονιά της πόλης έκαναν το ίδιο.

«Έσπασαν» την απαγόρευση και άναψαν… φουνάρα στη μέση του δρόμου στο Ηράκλειο

Μπορεί το φετινό Πάσχα να είναι διαφορετικό λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, κάποιοι δε δίστασαν να… ανάψουν φουνάρα και να «κάψουν» τον Ιούδα στην περιοχή του Κατσαμπά στο Ηράκλειο.

Στο σημείο βρέθηκαν, μάλιστα, πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά, η οποία είχε ανάψει από αγνώστους στη… μέση του δρόμου, θέτοντας σε κίνδυνο τους πεζούς που ενδεχομένως να περνούσαν από το σημείο. Οι… δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί και είχαν φύγει προτού φτάσει η πυροσβεστική.

Κατά πόσο επείγουσα και απαραίτητη ήταν, πάντως, η ενέργειά τους, προκειμένου να «σπάσουν» τα μέτρα περιορισμού και να… ανάψουν τη φουνάρα, παραμένει το μεγάλο ερώτημα.

Μουσικοί στην Αμφιλοχία έψαλλαν θρησκευτικούς ύμνους και χειροκροτήθηκαν

Μια εξαιρετική ιδέα του αρχιμουσικού Γιώργου Τσόγκα έδωσε ένα διαφορετικό τόνο από τη βραδιά της Μεγάλης Παρασκευής (17/04) στην Αμφιλοχία. 

Υπό τη διεύθυνση του κ. Τσόγκα, τον Γεράσιμο Χαρίτο στο πιάνο, τον Σπύρο Σιώλο και Παναγιώτη Λιανό στη φωνή έγινε απόδοση Θρησκευτικών Ύμνων και όχι μόνο που στο τέλος καταχειροκροτηθήκαν από τους κατοίκους στο δυτικό άκρο της πόλης.

Η συμβολική αυτή κίνηση είχε προγραμματιστεί και προβλήθηκε ζωντανά στις 22:45 από το e-maistros.gr. Το Μεγάλο Σάββατο (18/04) λίγο πριν τις 22:00 προβλήθηκε το β’ μέρος με το Χριστός Ανέστη και Δεύτε λάβετε φως.

(πληροφορίες από mypreveza.gr, thes.gr, messinialive.gr, neakriti.gr, e-maistros.gr)

Πηγή: Και άλλα παράδοξα από το φετινό Πάσχα: Κάψιμο Ιούδα, παπάς μόνος σε δρόμο, μουσικοί έψελναν από ταράτσα (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα