Κορονοϊός: 52 νέα κρούσματα στη χώρα, 11 «εισαγόμενα» – Ένας νέος θάνατος

Ανακοινώθηκαν την Τρίτη (28/07) από το υπουργείο Υγείας 52 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 είναι «εισαγόμενα» (από αυτά τα επτά εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο). Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.279, εκ των οποίων το 54.5% αφορά άνδρες.

Έγινε γνωστός και ο νέος θάνατος (κατέληξε 63χρονος ιερέας στην Αλεξανδρούπολη), στους 203 οι νεκροί συνολικά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οκτώ ασθενείς μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ο

«χάρτης» των νέων κρουσμάτων

Όσον αφορά τον «χάρτη» των 52 νέων κρουσμάτων, αυτά «απλώνονται» σε εννιά περιοχές της χώρας. Η Αττική κατέχει ξανά τα πρωτεία με 14 κρούσματα από τα συνολικά 41 εγχώρια κρούσματα.

Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με εννέα κρούσματα, ενώ ο κορονοϊός εντοπίστηκε σε επτά ακόμη περιοχές (σ.σ. Καβάλα, Αχαϊα, Λέσβο, Μαγνησία, Ημαθία, Χαλκιδική, Εύβοια). Πρόκειται για μεγάλη διασπορά που προκαλεί ανησυχία στις Αρχές.

Αναλυτικότερα:

– επτά (7) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– τέσσερα (4) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– δεκατέσσερα (14) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– εννέα (9) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,

– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας,

– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου,

– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,

– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

«Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)

Δεδομένα έως 28 Ιουλίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 52 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4279, εκ των οποίων το 54.5% αφορά άνδρες.

1195 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2139 (50.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. 2 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Ο Μόσιαλος ζητά μάσκα σε όλους του κλειστούς χώρους και χωρίς εξαιρέσεις

Μετά και τα νέα δεδομένα, την… επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους, που ανακοίνωσε την Τρίτη (28/07), στην εβδομαδιαία ενημέρωση ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ζητάει ο Ηλίας Μόσιαλος.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μόσιαλος επικροτεί την επέκταση του μέτρου, ξεκαθαρίζει, ωστόσο, πως αυτό δεν είναι αρκετό.

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον νέο κορονοϊό στους διεθνείς οργανισμούς, τονίζει ρητά και κατηγορηματικά πως το μέτρο πρέπει να επεκταθεί «σε όλους τους κλειστούς χώρους ειδικά όταν δεν υπάρχει φυσικός αερισμός και ανανέωση του αέρα με φρέσκο αέρα».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη γίνεται μεγάλη συζήτηση για το ότι οι Εκκλησίες δεν περιλαμβάνονται στους χώρους όπου επανέρχεται η… υποχρέωση της μάσκας.

Ο Ηλίας Μόσιαλος έγραψε στο Facebook:

«Η επέκταση της χρήσης της μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους είναι ένα θετικό μέτρο. Η εφαρμογή του μέτρου πρέπει, όμως, να επεκταθεί σε όλους τους κλειστούς χώρους ειδικά όταν δεν υπάρχει φυσικός αερισμός και ανανέωση του αέρα με φρέσκο αέρα. Η εφαρμογή των μέτρων πρέπει να είναι οριζόντια χωρίς εξαιρέσεις».

Τι έδειξαν τα νέα τεστ του σωφρονιστικού και της συζύγου του

Θετικά είναι, σύμφωνα με το «cretalive.gr», τα νέα από τα αποτέλεσμα του τεστ για τον νέο κορονοϊό, που υπεβλήθησαν εκ νέου ο σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Αλικαρνασσού και η σύζυγός του.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα του υπαλλήλου είχε βρεθεί θετική στο νέο ιό, σημαίνοντας συναγερμό στο σωφρονιστικό κατάστημα έως ότου βγει – ευτυχώς αρνητικό – το τεστ του εργαζόμενου.

Η σύζυγος του υπαλλήλου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπεβλήθη σε νέο τεστ μοριακού ελέγχου το οποίο είναι αρνητικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα