Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Βάστα Ραχόι… στο ψαχνό

“Η τοπική κυβέρνηση (που διενεργεί το δημοψήφισμα στην Καταλονία) διακινδυνεύει τη δημόσια τάξη και τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων“.

Έτσι (επί λέξει) μετέδωσε διαδικτυακά χθες ο ΣΚΑΙ, την ημέρα ντροπής για την Ισπανία και τα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οι δυνάμεις καταστολής του δημοψηφίσματος,

τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα 844 τραυματίες και μια χώρα βυθισμένη στο διχασμό.

Δεν είναι ότι μας κάνει εντύπωση πλέον. Ούτε πέφτουμε απ’ τα σύννεφα.

Κάπως έτσι, άλλωστε, θα μετέδωσε και ο αντίστοιχος Ισπανικός “ΣΚΑΙ” την επίδειξη αυταρχισμού της δεξιάς Κυβέρνησης Ραχόι.

Κάπως έτσι θα χτυπάει το σαπιοκέφαλό του ο δικτάτορας Φράνκο, που δεν υπήρχε ΣΚΑΙ να καλύψει την προκλητικότητα που είχαν επιδείξει οι κάτοικοι της Γκουέρνικα το ’37… (όταν και η Ισπανική πόλη κατεδαφίστηκε ολοκληρωτικά από τους βομβαρδισμούς των Ναζί, συμμάχων του φασίστα δικτάτορα της Ισπανίας Στρατηγού Φράνκο κατά τη διάρκεια του Ισπανικού εμφυλίου)

Χθες η ισπανική κυβέρνηση στην Καταλονία εκτός των άλλων, χρησιμοποίησε και πλαστικές σφαίρες ακόμα και σε ηλικιωμένους. Οι πλαστικές σφαίρες έχουν καταργηθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και όλοι οι σοβαροί αναλυτές συμφωνούν ως προς το ότι η χρήση, από την αστυνομία, πολυβόλων με αυτού του είδους τις σφαίρες αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τους πολίτες και είναι καταδικαστέες.

Όλοι; Όχι. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, φαίνεται πως εκστασιάζεται με τη χρήση πλαστικών σφαιρών που μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και το θάνατο. Αυτό γιατί -όπως θα τον δείτε να λέει περιχαρής στο παρακάτω βίντεο- η ελληνική αστυνομία παραείναι “φιλική” με τους διαδηλωτές. Σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή που, όπως λέει, δε διστάζει ακόμα και να δολοφονήσει με πλαστικές σφαίρες ή να βγάλει κανένα μάτι με χρωμοβομβίδες.

“Εκεί δηλαδή (στην Ευρώπη) για να το καταλάβετε, όταν η αστυνομία αποφασίσει να δράσει, μερικοί διαδηλωτές βγαίνουν χωρίς μάτια, βγαίνουν μερικοί νεκροί… αυτά γίνονται στην Ευρώπη. Γιατί η Ευρώπη δεν πετάει πια χημικά. Δέρνει ανηλεώς. Αυτό κάνει η πολιτισμένη Ευρώπη. Εμείς έχουμε και μάνικες υψηλής πίεσης για τους άπλυτους. Οι αριστεροί επειδή είναι άπλυτοι πολλά χρόνια, αν πέσει νερό πάνω τους μπορεί να οξειδωθούν να πάθουν και κάτι… να ησυχάσουμε”. Όχι, δεν ακούσατε λάθος. Αυτά ακριβώς είπε η “προσωπική επιλογή” του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΥΓ. Να υπενθυμίσουμε πως ο Ραχόι ασκεί φασιστική βία στην Καταλονία, σε συγκυβέρνηση με “το Ποτάμι” της Ισπανίας, τους νεοφιλελεύθερους Ciudadanos (Πολίτες) και τη σιωπηλή, κοινοβουλευτική ανοχή των Σοσιαλιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα