Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Δικαιοπλήνη

«Όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα», έλεγε ο Σημίτης την εποχή που έχτιζε (εν αγνοία του φυσικά, ο άνθρωπος δεν ήξερε) την πιο γιγαντιαία διαπλοκή και διαφθορά που γνώρισε ποτέ η χώρα. Το τελευταίο διάστημα κατανοούμε περισσότερο από ποτέ γιατί το έλεγε.

Οι υποθέσεις της Ηριάννας Β.Λ. και του Τάσου Θεοφίλου, αλλά και πολλές πρόσφατες αποφάσεις της δικαιοσύνης ενάντια στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, είναι χαρακτηριστικές.

Η Ηριάννα, για παράδειγμα, είχε την ατυχία να έχει σχέση με έναν αντιεξουσιαστή, ενώ θα μπορούσε να έχει τη συμπαράσταση του «μετώπου της λογικής»,

αν απλά:

– Έκανε καριέρα ως έμπορος ναρκωτικών.

– «Έτρωγε» εκατομμύρια δημόσιου χρήματος μέσα από υπερτιμολογήσεις δημοσίων έργων και νοσοκομειακού υλικού.

– Έκανε τις κατάλληλες γνωριμίες «ρουφώντας» τα ΕΣΠΑ σαν πανάκριβο ουίσκι

– Σύστηνε μια εταιρεία για την «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας, και καταχραζόταν 250 εκατ. από πελάτες, κάνοντας την ίδια ώρα ντολτσε βίτα στη Μύκονο και βγάζοντας σέλφι με την Έυα Καϊλή.

– Έπαιρνε μίζες από εξοπλιστικά και παράγγελνε υποβρύχια που γέρνανε.

– Άνηκε στην πιο διεφθαρμένη οικογένεια της χώρας. Αυτή που φυγάδεψε νύχτα τον Χριστοφοράκο, ο οποίος είχε λαδώσει -με εντολές SIEMENS- τα δύο μεγάλα κόμματα που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία.

– Φούσκωνε «βολικά» το έλλειμα και μετά της ζητούσαν και συγνώμη

… ή στο κάτω-κάτω ρε διάολε, θα μπορούσε απλά να δημιουργήσει έναν φορέα για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς

Η υπόθεση της Ηριάννας, όπως και η υπόθεση του Θεοφίλου, εμπεριέχουν, συν τοις άλλοις, και μπόλικο συμβολισμό. Βγάζουν διαρκώς και με αυξανόμενο ρυθμό, απ’ την «ντουλάπα» του φασισμού και της ακροδεξιάς, μπόλικους εκπροσώπους του «μετώπου της λογικής». Ενός διεφθαρμένου πολιτικού και μιντιακού συστήματος που ακόμα ελπίζει στη νεκρανάσταση, μέσω Κυριάκου, ώστε να «καθαρίσουν» τα Εξάρχεια και να συνεχίζουν να «βρωμίζουν» τη χώρα.

«Νόμος και τάξη» στην Ελλάδα σημαίνει να κάνεις αγνώριστη, από το ξύλο, τη φάτσα σε αναρχικούς-πιτσιρίκια, που αποπειράθηκαν να ληστέψουν μια τράπεζα με λεία λίγες χιλιάδες ευρώ… αλλά να αφήνεις να αλωνίζουν στη Μύκονο «καινοτόμοι» επιχειρηματίες που καταχράστηκαν 250 εκατ. ευρώ από πολίτες και το δημόσιο, με πρόσχημα την «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας… και με δικηγόρο το Μάκη Βορίδη.

ΥΓ. Τα έχουμε ξαναπεί, αν κάποια κυβέρνηση μπορούσε να αλλάξει πραγματικά τις συστημικές νόρμες και δομές… δεν θα ήταν κυβέρνηση.

Οι τρομονόμοι φτιάχτηκαν για την εύρυθμη εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και για να κάνει πολιτική καριέρα στην Ελλάδα, η γνωστή οικογένεια, πάνω στο αίμα της στυγνής δολοφονίας ενός αξιοπρεπούς πολιτικού.

Οι τρομονόμοι είναι λεκές πάνω στο ένδυμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Οι τρομονόμοι είναι το ντόπερμαν που βάζει το σύστημα στην αυλή του μικροαστού νοικοκυραίου για να νιώθει ασφαλής από τα παιδιά με τις κουκούλες, την ίδια ώρα που τα παιδιά του γίνονται αναλώσιμοι σκλάβοι των 400 ευρώ/μήνα.

Οι τρομονόμοι είναι η άλλη όψη της τρομοκρατίας. Δεν έχουν ως στόχο την ασφάλεια. Το αντίθετο. Τη χρησιμοποιούν ως πρόσχημα για λιγότερη ελευθερία.

Keywords
Τυχαία Θέματα