Κινήσεις απελπισίας από τον Τραμπ που νοσεί από κορονοϊό – Παίρνει εξιτήριο με… ηρωικό μήνυμα (video)

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ δέχεται σφοδρή κριτική για τις κινήσεις που κάνει, ενώ νοσεί από κορονοϊό, ο ίδιος, εν αναμονή νέων ανακοινώσεων από τον γιατρό του, με αναρτήσεις του στο Twitter αναφέρει πως παίρνει εξιτήριο, στέλνοντας το μήνυμά του για τον φονικό ιό. «Είναι σε θέση να επιστρέψει σπίτι του», ανακοίνωσαν, αργότερα, οι γιατροί…

«Θα βγω σήμερα από το νοσοκομείο, στις 6.30 (ώρα Αμερικής). Αισθάνομαι καλά. Μην φοβάστε τον Covid. Μην τον αφήνετε να εξουσιάζει τη ζωή

σας. Έχουμε αναπτύξει στο Ίδρυμα Τραμπ πολύ καλά φάρμακα. Νιώθω καλύτερα από ότι 20 χρόνια πριν», αναφέρει χαρακτηριστικά στο tweet του.

I will be leaving the great Walter Reed Medical Center today at 6:30 P.M. Feeling really good! Don’t be afraid of Covid. Don’t let it dominate your life. We have developed, under the Trump Administration, some really great drugs & knowledge. I feel better than I did 20 years ago!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 5, 2020

«Αναφέρεται ότι τα Μέσα ενημέρωσης αναστατώθηκαν επειδή μπήκα σε ένα ασφαλές όχημα για να ευχαριστήσω τους πολλούς οπαδούς και υποστηρικτές που στέκονταν έξω από το νοσοκομείο για πολλές ώρες, ακόμη και ημέρες, για να τιμήσουν τον πρόεδρό τους. Αν δεν το έκανα, τα Μέσα θα έλεγαν ότι ήμουν αγενής», έγραψε, πιο νωρίς, στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.

It is reported that the Media is upset because I got into a secure vehicle to say thank you to the many fans and supporters who were standing outside of the hospital for many hours, and even days, to pay their respect to their President. If I didn’t do it, Media would say RUDE!!!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 5, 2020

Νωρίτερα, ΜΜΕ των ΗΠΑ τον έδειξαν να κάνει βόλτα σε τζιπ ενώ είναι θετικός στον κορονοϊό. Λίγο αργότερα, από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, δε σταμάτησε να τουιτάρει (έστειλε 18 μηνύματα στο Twitter μέσα σε μόλις μία ώρα λόγω των εκλογών στις ΗΠΑ) και, όπως διατείνονται κύκλοι στις ΗΠΑ, επιμένει να πιέζει τους γιατρούς πως πρέπει να του δώσουν εξιτήριο, παρά το γεγονός ότι νοσεί από κορονοϊό.

Πολλοί κάνουν λόγο για θεατρινισμούς, ενώ ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως είναι πρόθυμος να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη για την άλλη εβδομάδα τηλεμαχία με τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές, αν οι ειδικοί σε θέματα υγείας πουν ότι είναι ασφαλές…

Oh so being diagnosed with #COVID19 makes you better than before and essentially improves your health ?
Ok, Got it. @realDonaldTrump pic.twitter.com/dYkR7Pnhlo

— Geronimo on the radio (@GeronimoBPM) October 5, 2020

«Είναι σε θέση να επιστρέψει σπίτι του» ανακοίνωσαν οι γιατροί

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πληρούσε ή ξεπέρασε όλα τα τυπικά νοσοκομειακά κριτήρια για να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και, ενώ δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον κίνδυνο, είναι σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι του, δήλωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πορεία της υγείας του προσβληθέντα από κορωνοϊό Αμερικανού προέδρου.

Όπως αναφέρθηκε, λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ενημέρωση του Τύπου από τον γιατρό του Τραμπ, ο ίδιος ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος με tweet του ανακοίνωσε ότι φεύγει από το νοσοκομείο, λέγοντας ότι νοιώθει «πολύ καλά».

«Τις τελευταίες 24 ώρες πληρούσε ή ξεπέρασε όλα τα τυπικά κριτήρια χορήγησης εξιτηρίου από το νοσοκομείο», δήλωσε ο Κόνλεϊ σε συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι έχουν περάσει περισσότερες από 72 ώρες από τότε που ο Τραμπ εμφάνισε για τελευταία φορά πυρετό και ότι τα επίπεδα οξυγόνου του ήταν φυσιολογικά.

«Αν και μπορεί να μην βρίσκεται εντελώς εκτός κινδύνου, η ομάδα και εγώ συμφωνήσαμε ότι όλες οι αξιολογήσεις μας, και το σημαντικότερο, η κλινική του κατάσταση, υποστηρίζουν την ασφαλή επιστροφή του προέδρου στο σπίτι, όπου θα λαμβάνει κορυφαίου επιπέδου ιατρική περίθαλψη όλο το εικοσιτετράωρο», πρόσθεσε ο Κόνλεϊ.

«Πρέπει να φύγω από εδώ μέσα»

Κι ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, μετρώντας αντίστροφα για το εξιτήριο, οι αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν είναι… διαρκείς.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η αμερικανική έκδοση του «CNN», επικαλούμενο μια πηγή που έχει γνώση των τηλεφωνικών συνομιλιών που έκανε τη Δευτέρα (05/10), ο Ντόναλντ Τραμπ, φέρεται να έλεγε πως «πρέπει να φύγω από εδώ μέσα».

Το ίδιο μέσο, μεταδίδει, πάντως, πως ο αμερικανός πρόεδρος δέχεται προειδοποιήσεις πως – από πολιτική άποψη – είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνο να πάρει άμεσα εξιτήριο. Κι αυτό διότι αν βγει από το νοσοκομείο και τελικά υπάρξει επιδείνωση της υγείας του, τότε αυτό θα είναι κακό… και για την προεκλογική του εκστρατεία, λιγότερο από ένα μήνα πριν τις αμερικανικές εκλογές. Το «CNN» αναφέρει, πάντως, πως μέσω τηλεφώνου – τουλάχιστον – ο Ντόναλντ Τραμπ ακούγεται «ανεβασμένος» και υγιής…

Θεατρινισμοί του Ντόναλντ Τραμπ με κινήσεις απελπισίας

Ο αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, φαίνεται να αγνοεί την ασφάλεια και την υγεία όσων βρίσκονται γύρω του. Φόρεσε μια υφασμάτινη μάσκα, βγήκε από το νοσοκομείο και άρχισε να χαιρετά τους συγκεντρωμένους οπαδούς του.

Χαρακτηριστικά ο ιατρικός αναλυτής, Τζόναθαν Ρέϊνερ, ανέφερε: «Απίστευτα ανεύθυνο! Οι γιατροί του θα έπρεπε να του πουν “όχι”. Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου θα έπρεπε να του πει “Όχι, κύριε. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό”». Στο μεταξύ, μπορεί ο Τραμπ να βγήκε βόλτα με κορονοϊό από το νοσοκομείο, όμως οι ψηφοφόροι του τον αποθέωσαν, όπως μπορείτε να δείτε και στα πλάνα.

Αυτή η βόλτα του προκάλεσε, ωστόσο, σάλο στην Αμερική με τον Τύπο στις ΗΠΑ (και όχι μόνο) να μιλά για κινήσεις παραφροσύνης και για πολιτικούς θεατρινισμούς από έναν άνθρωπο που φαίνεται να αδιαφορεί για τις ζωές που έχει δίπλα του. Η καθηγήτρια Ιατρικής στο Ορεγκον, Εσθερ Τσου, ανέφερε συγκεκριμένα: «Με αρρωσταίνει ότι μένει κλεισμένος σε τόσο μικρό χώρο με άλλους ανθρώπους που τώρα πρέπει να μπουν σε καραντίνα». Ο  ιατρικός αναλυτής, Τζόναθαν Ρέϊνερ, συμπληρώνει: «Αυτό που ο πρόεδρος έκανε επιμένοντας σε αυτή τη βόλτα ήταν να εκθέσει τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών που κάθονται εκατοστά από τον ίδιο σε ανακυκλωμένο αέρα και ελπίζω μόνο οι μάσκες που φορούσαν να είναι αποτελεσματικές».

Προανήγγειλε τη βόλτα με βίντεο στο Twitter

Ο Ντόναλντ Τραμπ, προανήγγειλε, πάντως, τη βόλτα με βίντεο που ανέβασε στο Twitter. «Νομίζω πως θα κάνουμε μία μικρή έκπληξη στους εκατοντάδες πατριώτες που βρίσκονται έξω…», ανέφερε στο μήνυμά του ο Ντόναλντ Τραμπ και το πιο σημαντικό με όλα αυτά να συμβαίνουν μόλις δύο ώρες μετά την αποκάλυψη των γιατρών ότι το πρωί της Παρασκευής (02/10), αναγκάστηκαν να του χορηγήσουν αντιφλεγμονώδη στεροειδή. «Κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του ο πρόεδρος υπέστη δύο πτώσεις οξυγόνου στο αίμα του», ανέφερε ο Σον Κόνλεϊ, γιατρός του αμερικανού πρόεδρου και συμπλήρωσε: «Συζητήσαμε τους λόγους και το κατά πόσο θα παρέμβουμε και με ομόφωνη απόφαση της ομάδας γιατρών και τα στοιχεία της διάγνωσης χορηγήσαμε δεξαμεθαζόνη».

«Θηρίο στο κλουβί» ο Τραμπ

Νωρίτερα, ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου, Mark Meadows, πήρε επισήμως θέση νωρίτερα σχετικά με τα όσα ακούγονται για το πότε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα βγει από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, στο οποίο μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής, λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της είδησης πως είναι θετικός στον κορονοϊό.

Πριν φτάσουμε ως εδώ, όμως, υπάρχει… παρασκήνιο. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «CNN», ο Τραμπ απαιτούσε να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο ήδη από το απόγευμα της Κυριακής (04/10). «Έχει τελειώσει με το νοσοκομείο», είπε μια πηγή στο αμερικανικό δίκτυο, ενώ μια άλλη πηγή με γνώση της κατάστασης είπε πως ο Πρόεδρος θεωρεί ότι η εικόνα του στο νοσοκομείο «τον κάνει να δείχνει αδύναμος».

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, μετά την απαίτησή του που δεν έγινε πραγματικότητα, ίσως έγινε ένας… συμβιβασμός και γι’ αυτό ο Τραμπ να… βγήκε για βόλτα προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Άμεσα η απόφαση για το εξιτήριο του Τραμπ

Ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου, τόνισε πως η απόφαση για το πότε θα πάρει εξιτήριο ο Ντόναλντ Τραμπ, θα παρθεί αργότερα τη Δευτέρα (05/10), μετά από συζήτηση του Πλανητάρχη με τους γιατρούς του, σημειώνοντας, πάντως, πως ο Mr.45 έχει να επιδείξει «απίστευτη πρόοδο».

«Λοιπόν, η απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμη. Προφανώς συνεχίζει να βελτιώνεται από τη νύχτα και η υγεία του συνεχίζει να είναι καλύτερη. Οι γιατροί θα κάνουν μια αξιολόγηση της κατάστασης αργότερα σήμερα και μετά ο Πρόεδρος, σε συνεννόηση με τους γιατρούς, θα αποφασίσουν για το αν θα βγει αργότερα σήμερα», είπε ο Meadows σε μια συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή «Fox and Friends».

«Παραμένουμε αισιόδοξοι πως με βάση την απίστευτη πρόοδό του και το πόσο δυνατός είναι απέναντι στην μάχη αυτή απέναντι στον κορονοϊό, θα πάρει εξιτήριο, αλλά αυτή η απόφαση δεν θα παρθεί παρά αργότερα σήμερα», προσέθεσε, τονίζοντας ακόμη πως η απόφαση αυτή θα ανακοινωθεί το αργότερο σήμερα το απόγευμα (σ.σ. ώρα ΗΠΑ, δηλαδή ίσως και τα ξημερώματα της Τρίτης, ώρα Ελλάδας).

Όλα αυτά ενώ ήδη έχουν γίνει αποκαλύψεις με βάση τις οποίες ο Τραμπ έχει… βαρεθεί στο νοσοκομείο και λέει ψέματα στους γιατρούς για να βγει.

Ούτε… ρώτησαν τον Φάουτσι

Την ίδια ώρα, ο Άντονι Φάουτσι, ο – από το 1984 – διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, δηλώνει πως δεν έχει εμπλακεί καθόλου στην θεραπεία του Τραμπ και για τον λόγο αυτό έχει αρνηθεί να τοποθετηθεί δημοσίως επί του θέματος.

Στην συνέχεια αποθέωσε, πάντως, το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται ο αμερικανός Πρόεδρος, εκφράζοντας την σιγουριά του πως θα του παρασχεθεί η καλύτερη δυνατή θεραπεία.

Η… μη εμπλοκή του Φάουτσι δεν είναι βέβαια τυχαία, καθώς οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι κάθε άλλο παρά ρόδινες. Κι αυτό διότι ο Ντόναλντ Τραμπ εξαρχής έδειχνε να μην εκτιμά ιδιαίτερα τις απόψεις του Φάουτσι, διότι συνήθως ήταν… οι ακριβώς αντίθετες από εκείνες που εξέφραζε ο ρεπουμπλικανός Πρόεδρος.

Τεράστιο το πρόβλημα με τον κορονοϊό στον Λευκό Οίκο

Όσο περνούν τα 24ωρα τόσο στο φως της δημοσιότητας φθάνουν και νέα πρόσωπα δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ που εμφανίζονται να έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό με τελευταία την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιλι ΜακΈνανι. Σύμφωνα με το «OPEN TV», η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου δεν ήταν ένας άνθρωπος που καθόταν μόνο στο γραφείο της. Είχε διαρκώς συναντήσεις με επιτελείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο την Κυριακή (04/10), συνάντησε δύο φορές τους δημοσιογράφους και μπορεί να φορούσε μάσκα στις εμφανίσεις της, όμως, όταν προχωρούσε σε δηλώσεις, την έβγαζε.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το Σάββατο (03/10), βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό τρεις ανταποκριτές και τη Δευτέρα (05/10), εξετάστηκαν όλοι όσοι πηγαίνουν ακόμη στα γραφεία τους με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι και άλλοι συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ και της συζύγου του, Μελάνια, έχουν μολυνθεί από κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τις κινήσεις που επιλέγει να κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ λίγο πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ, φαίνεται πως ο αμερικανός πρόεδρος παίζει τα… ρέστα του. Φαίνεται να μην ακούει κανέναν και τώρα δείχνει τον χειρότερό του εαυτό. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις ΗΠΑ ήταν η βόλτα που επέλεξε να κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή (04/10) και το μόνο που φαίνεται να είναι δεδομένο είναι πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αποφασισμένος να φύγει από το νοσοκομείο και να ξεκινήσει να εργάζεται.

Η επιμονή του να θέλει να εγκαταλείψει το νοσοκομείο προκαλεί φόβο και στον Λευκό Οίκο. Οι πληροφορίες του «OPEN TV» αναφέρουν ότι από τη στιγμή που ακούστηκε ότι ο Τραμπ θα βγει από το νοσοκομείο, πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που έχουν ζητήσει να εργάζονται από το σπίτι τους αντί να πηγαίνουν στον Λευκό Οίκο. «Αν ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει τη γνώμη του στους γιατρούς θα είναι μία μεγάλη ήττα για τον ιατρικό κόσμο και δείχνει το κακό παράδειγμα και σε άλλους ασθενείς», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο «OPEN TV».

Πολλοί χαρακτηρίζουν τον αμερικανό πρόεδρο ως έναν άνθρωπο ανυπάκουο, ως έναν άνθρωπο που αδιαφορεί για τους άλλους και σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και έθεσε σε κίνδυνο πολλές ζωές. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, πάντως, είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα για την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ με δεδομένο ότι νοσεί από κορονοϊό.

US President @realDonaldTrump tweets that he will be leaving #WalterReedMedicalCenter at 6:30 PM EDT (4 am IST on 6th October, 2020)@POTUS @FLOTUS @WhiteHouse pic.twitter.com/DfmIjSH2vY

— ET NOW (@ETNOWlive) October 5, 2020

Θετικός ο Μπάιντεν για το δεύτερο ντιμπέιτ, αν εγκρίνουν οι γιατροί

Εν τω μεταξύ, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε τη Δευτέρα (05/10) πως είναι πρόθυμος να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη για την άλλη εβδομάδα τηλεμαχία με τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές, πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αν οι ειδικοί σε θέματα υγείας πουν ότι είναι ασφαλές.

BIDEN: ‘If it’s safe – I’ll debate Trump’ https://t.co/85oukRzrsG pic.twitter.com/7YHj3C74J3

— Newsmax (@newsmax) October 5, 2020

Η ομάδα γιατρών του Τραμπ σταθμίζει κατά πόσον ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος μπορεί να πάρει εξιτήριο – όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο – από το νοσοκομείο αργότερα τη Δευτέρα (05/10) μετά την εισαγωγή του την προηγούμενη εβδομάδα ως ασθενής με COVID-19.

Την Κυριακή (04/10) η εκστρατεία Μπάιντεν ανακοίνωσε πως το αποτέλεσμα και του τρίτου τεστ PCR στο οποίο υποβλήθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ήταν αρνητικό.

Πηγές: OPEN TV, edition.cnn.com, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Keywords
video, εξιτηριο, twitter, tweet, reed, today, life, drugs, october, media, upset, vehicle, hours, pay, respect, president, μμε, ηπα, τζιπ, εκλογες, health, radio, cnn, fox, friends, ελλαδα, φως, νέα, tweets, ist, https, τεστ, απε-μπε, reuters, afp, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, μιλα, october, βιντεο, γνωμη, γνωση, ηπα, ηττα, ιατρικη, μμε, τεστ, υγεια, φως, ψεματα, ωρα, cnn, radio, reuters, αιμα, αμερικη, ανθρωπος, απε, απε-μπε, αποκαλυψη, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γινει, γιατροι, γραφεια, δεδομενο, δευτερο, δευτερα, δειτε, δηλωσεις, δειχνει, δικτυο, εγινε, ειπε, εκστρατεια, εβδομαδα, ενημερωση, επρεπε, ζωη, ιδια, ιδιο, θυελλα, ιδρυμα, εικονα, οικο, κυριε, λεει ψεματα, λογο, μηνυματα, μικρο, μπορειτε, νυχτα, μπε, ξημερωματα, ομαδα, οχημα, πηγη, πρωι, σαββατο, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, σπιτι, τζιπ, φαρμακα, φορα, ωρες, ασφαλεια, health, drugs, εμφανισεις, https, ιατρικο, ειδησης, ιδιαιτερα, ist, κυριακη, λευκο, life, media, νοσοκομειο, hours, pay, tweet, πληροφοριες, president, reed, respect, cnn.com, today, tweets, θεματα, υγειας, upset, vehicle
Τυχαία Θέματα