Κίνα: Εστιατόριο ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες – Τους καλούσε να… ζυγιστούν στην είσοδο (video)

Ένα εστιατόριο στην Τσάνγκσα, στην κεντρική Κίνα, ζήτησε συγγνώμη το Σάββατο (15/08), επειδή προέτρεπε τους πελάτες του να… ζυγιστούν πριν να μπουν μέσα, στο πλαίσιο μιας πανεθνικής εκστρατείας για να σταματήσει η σπατάλη των τροφίμων.

Το εστιατόριο δέχτηκε τα πυρά πολλών χρηστών του διαδικτύου, αφού αποφάσισε να εφαρμόσει αυτήν την νέα πολιτική, την Παρασκευή (14/08).

Weighing before dining? Customers are seen weighing themselves before entering

a restaurant in the central Chinese city of Changsha. Diners will then order dishes recommended on the menu based on their weights. The owner says this move aims to help customers not waste food. pic.twitter.com/pffojWLdbG

China News 中国新闻网 (@Echinanews) August 14, 2020

Πρόταση μενού

Οι πελάτες έπρεπε να σταθούν πάνω σε μια ζυγαριά και να εισάγουν τα προσωπικά δεδομένα τους σε μια εφαρμογή που στη συνέχεια τους πρότεινε διάφορα φαγητά που θα μπορούσαν να παραγγείλουν, ανάλογα με το βάρος τους και τις θερμίδες του κάθε γεύματος, ανέφερε το κρατικό «China News Service».

Restaurant in #Changsha, #Hunan #China apologies for blatant marketing ploy to cash in on #Xijinping's clean plate campaign.
On Aug 14th, the restaurant launched a program where diners can weigh themselves before entering the store, and then order meals accordingly. pic.twitter.com/nx3gtzBwNa

— The Xing Tian 刑天 (@TheXingtian) August 15, 2020


Κατά της σπατάλης τροφίμων

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ πρόσφατα κάλεσε τους Κινέζους να μην σπαταλούν τα τρόφιμα, σε μια περίοδο που η πανδημία της Covid-19 αλλά και οι σοβαρές πλημμύρες έχουν οδηγήσει σε αύξηση της τιμής τους.

Σε αυτό το πνεύμα, οι τοπικές υπηρεσίες εστίασης ζήτησαν από τους πελάτες τους να παραγγέλνουν ένα πιάτο λιγότερο απ’ όσα είναι τα άτομα που κάθονται στο τραπέζι, να σπάσουν δηλαδή την παράδοση που θέλει τις παρέες να παραγγέλνουν περισσότερο φαγητό απ’ όσο θα καταναλώσουν.

China: Beef Restaurant in Changsha Apologises for Weighing Customers Before Taking Food Order | Read full report #China #FoodWaste https://t.co/neMRRAw6hW

— LatestLY (@latestly) August 15, 2020


«Να είστε φειδωλοί»

Οι αφίσες στο εστιατόριο της Τσάνγκσα έγραφαν «Να είστε φειδωλοί και ευσυνείδητοι, προτιμήστε τα άδεια πιάτα» ή ακόμη «Επιχείρηση άδειο πιάτο», από το όνομα της πανεθνικής εκστρατείας.

In its over-enthusiasm to respond to call by #Chinese President #XiJinping to end #food wastage, a restaurant in Changsha in central China asked customers to weigh themselves & eat food recommended by an app. In face of sharp backlash on #SocialMedia, it apologised later. #MIG pic.twitter.com/wFzrsTbsTm

MEDIA INDIA GROUP (@mediaindiagroup) August 15, 2020


Η διεύθυνση ζήτησε συγγνώμη

Η διεύθυνση του εστιατορίου ζήτησε συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ερμήνευσε την εκστρατεία κατά της σπατάλης. «Ο σκοπός μας ήταν να προωθήσουμε το τέλος της σπατάλης και το υγιεινό φαγητό. Ποτέ δεν υποχρεώσαμε τους πελάτες να ζυγιστούν», ανέφερε σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το Σάββατο (15/0*.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης έχουν κηρύξει τον πόλεμο στα «όργια» φαγητού, που είναι γνωστά με την κορεατική ονομασία «μουκμπάνγκ», ενώ οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης υποσχέθηκαν να κλείσουν τους λογαριασμούς που προωθούν την πολυφαγία και τη σπατάλη τροφίμων.

China restaurant apologises for weighing customers – BBC News https://t.co/FlFJ7bTtLV

— atasteofcreole (@atasteofcreole) August 15, 2020

Another ingenious idea from #China #CCP for not wasting food. Let's measure your body weight before entering a restaurant.

The restaurant is 炊烟小炒黄牛肉. https://t.co/f9bM0q0X5p pic.twitter.com/NbzbqseeZb

— Melon Yeah (@melon_yeah) August 15, 2020

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Keywords
Τυχαία Θέματα