Κικίλιας: Το ΕΣΥ αντέχει ακόμη – Γνωρίζουμε τις αδυναμίες, θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν (video)

O Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έδωσε το «παρών» στην έναρξη της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορονοϊό τη Δευτέρα (23/03) και αναφέρθηκε σε όλα τα βήματα που έχουν γίνει σε επίπεδο ενίσχυσης με νέες κλίνες ΜΕΘ, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. «Γνωρίζουμε τις αδυναμίες του συστήματος Υγείας, αλλά το ΕΣΥ ακόμη αντέχει Είναι κυρίως στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στα διαγνωστικά τεστ που γίνονται, ώστε να βρεθούν κρούσματα του κορονοϊού.

Μίλησε

ακόμα για τις κλίνες που υπάρχουν, αλλά και αυτές που έχουν προστεθεί. Ευχαρίστησε άπαντες για τη μάχη που δίνει η κυβέρνηση και η χώρα, καθώς και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί για την προστασία των πολιτών… 

«Τις αδυναμίες του συστήματος Υγείας τις γνωρίζουμε, αλλά το ΕΣΥ ακόμη αντέχει. Είναι κυρίως στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας πως εγκρίθηκαν 2.145 προσλήψεις. «Έχουν εγκριθεί 2.045 προσλήψεις, γιατροί και νοσηλευτές, σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν στα νοσοκομεία μας. Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειασθούν», σημείωσε.

Σχετικά με τις κλίνες ΜΕΘ, εξήγησε πως η κυβέρνηση παρέλαβε 565 κλίνες ΜΕΘ, στις οποίες προστέθηκαν ακόμη 80 κλίνες με αποτέλεσμα σήμερα να είναι διαθέσιμες 685 κλίνες ΜΕΘ (σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) και ΜΑΦ (σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας). «Έχουμε προσθέσει 85 κλίνες ΜΕΘ και κλίνες από στρατιωτικά νοσοκομεία συν το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ, που μετατρέπεται σε νοσοκομείο για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό», πρόσθεσε. Συνολικά, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, είναι διαθέσιμες πάνω από 2.000 κλίνες νοσηλείας για ασθενείς με κορονοϊό.

Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε επίσης πως η κυβέρνηση έχει δώσει τεράστια μάχη τον τελευταίο μήνα ώστε να εξασφαλιστεί το αναγκαίο ιατροφαρμακευτικό υλικό και ευχαρίστησε την Κίνα για την προσφορά της. Τέλος επανέλαβε πως σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς και τόνισε ότι για να αντιμετωπιστεί η πανδημία χρειάζεται κάθε βοήθεια.

Πηγή: Κικίλιας: Το ΕΣΥ αντέχει ακόμη – Γνωρίζουμε τις αδυναμίες, θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα