Κικίλιας για κορονοϊό: Τα επτά κρούσματα έχουν ήπια συμπτώματα (video)

Ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφτηκε το «Σωτηρία», που είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς κορονοϊού στην Ελλάδα και τόνισε: «Δεν χρειάζεται ούτε πανικός ούτε εφησυχασμός». Ο Υπουργός Υγείας ακόμα ότι «Τα επτά κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας έχουν ήπια συμπτώματα».

Ο κ. Κικίλιας κατά την επίσκεψή του επεσήμανε πως υπάρχει και ατομική ευθύνη των πολιτών, σχετικά με την εξάπλωση του ιού, καθώς όλοι θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ.

Δηλαδή

σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, αποφυγή συγχρωτισμού και άμεση ενημέρωση του ΕΟΔΥ για να λάβει τις κατάλληλες συμβουλές, εφόσον κάποιος έχει ύποπτο ιστορικό είτε ταξιδιού στην Ιταλία είτε σε σχέση με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ήρθα σήμερα στο νοσοκομείο αναφοράς «Η Σωτηρία», για να στηρίξω γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό & διοικητικό προσωπικό, εδώ & σε όλη τη χώρα και να τους ευχαριστήσω για τη μέχρι τώρα προσπάθειά τους. Να μην υπάρχει ούτε πανικός, αλλά ούτε & εφησυχασμός. https://t.co/sKdyEDiJYF pic.twitter.com/Q5EH8MEBZd

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) March 1, 2020

Αναφερόμενος στα επτά κρούσματα στην Ελλάδα, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι μέχρι σήμερα όλοι είναι καλά καθώς έχουν εμφανίσει ήπια συμπτώματα. Επικαλέστηκε το ιατρικό απόρρητο και δεν θέλησε να αποκαλύψει σε ποια νοσοκομεία νοσηλεύονται οι θετικοί στον κορονοϊό ασθενείς, ενώ ζήτησε να υπάρξει σεβασμός καθώς αυτοί οι άνθρωποι ήδη δέχονται μεγάλη ψυχολογική πίεση στην απομόνωση όπου παρακολουθούνται.

Τέλος εξήρε τις προσπάθειες του ιατρο – νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία αναφοράς και έκανε λόγο για επαγγελματισμό και καλή δουλειά.

Πηγή: Κικίλιας για κορονοϊό: Τα επτά κρούσματα έχουν ήπια συμπτώματα (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα