Κάθειρξη δύο ετών στη Σκορδέλη της Χρυσής Αυγής για την επίθεση εναντίον Αφγανού

Με ποινή κάθειρξης δύο ετών, με αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η πρώην υποψήφια της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, αλλά και δύο ακόμα για την επίθεση με μαχαίρι εναντίον αφγανού υπηκόου τον Σεπτέμβριο του 2011 στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ειδικότερα, η κ. Σκορδέλη κρίθηκε ένοχη σε δεύτερο βαθμό για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη

σωματική βλάβη. Την ίδια ώρα, για φυσική αυτουργία καταδικάστηκαν οι Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης.

Οι κατηγορούμενοι, οποίοι απουσίαζαν, αρνήθηκαν τις κατηγορίες μέσω των συνηγόρων τους. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν πείστηκε.

Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων, τονίζοντας ότι «η χρήση του μαχαιριού προκάλεσε χτυπήματα, με στόχο να πλήξουν καίρια το σώμα του παθόντος, δηλαδή να προκαλέσουν βαριά σωματική βλάβη. Άλλωστε, οι κατηγορούμενοι που προχώρησαν στην πράξη τους μετά από προτροπή της κατηγορούμενης, αναγνωρίστηκαν από το θύμα».

Ο ενάγων κατέθεσε ότι εκείνο το βράδυ ήταν με δύο φίλους του στον δρόμο και ξαφνικά τους πλησίασε μία ομάδα περίπου 15 ατόμων, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα και δύο άντρες.

«Η γυναίκα αφού μας είπε να φύγουμε, είπε στους δύο άντρες που ήταν μπροστά να μας χτυπήσουν. Άρχισαν με μπουνιές και τρέξαμε προς το σπίτι. Οι άλλοι μπηκαν στην πολυκατοικία, αλλά εγώ δεν πρόλαβα. Αργησε η πόρτα να κλείσει και μπήκε καποιος μαζί με εμένα. Μετά 3–4 άτομα άρχισαν να με χτυπούν πάρα πολύ άσχημα», τόνισε το θύμα, αφγανικής καταγωγής. Μάλιστα, πρόσθεσε πως το μαχαίρι τον χτύπησε πάρα πολύ κοντά στην καρδιά.

Σημειώνεται πως σε πρώτο βαθμό, η Θέμις Σκορδέλη είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή για ηθική αυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Την ίδια στιγμή, τους δύο άλλους κατηγορούμενους είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης τριών ετών με αναστολή, χωρίς να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα