Κατέρρευσε βράχος στην παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου – Τρεις ελαφρά τραυματίες (εικόνες)

Σοκαρισμένοι οι λουόμενοι στην πιο διάσημη παραλία της ΖακύνθουΟ βράχος έπεσε στη θάλασσα προκαλώντας μεγάλά κύματαΣτη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιάΕπιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλίαΔεν έχει αναφερθεί κανένας αγνοούμενος από την καταμέτρηση των επιβαινόντων σε τουριστικά σκάφηΑπαγορεύθηκε από τη λιμενική αρχή Ζακύνθου η προσέγγιση σκαφών

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης στην παραλία του Ναυαγίου της Ζακύνθου, έπειτα από κατάρρευση βράχων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών τουριστών.

Αναλυτικότερα,

σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Λιμενικό στην περιοχή βρίσκονταν τρεις βάρκες οι οποίες αναποδογύρισαν, καθώς τα βράχια έπεσαν στη θάλασσα δημιουργώντας τεράστια κύματα.

Οι τρεις ελαφρά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους.

Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.

Δεν έχει αναφερθεί κανένας αγνοούμενος από την καταμέτρηση των επιβαινόντων σε τουριστικά σκάφη

Παράλληλα, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης δεν έχει αναφερθεί κανένα αγνοούμενος από την καταμέτρηση των επιβαινόντων σε τουριστικά σκάφη στο όρμο Ναυαγίου Ζακύνθου.

Όπως επισημαίνεται από το Λιμενικό Σώμα η παραλία έχει, προληπτικά εκκενωθεί, ενώ έχει απαγορευθεί από τη λιμενική αρχή Ζακύνθου η προσέγγιση σκαφών μέχρι νεωτέρας.

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες. «Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή καταμετρούν τους λουόμενους

Στην περιοχή έχει φθάσει ήδη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 8 άτομα.

Επίσης αναμένονται 8 άτομα από την πρώτη ΕΜΑΚ με Super Puma και άλλα 10 από την 6 ΕΜΑΚ Πατρών με σκύλο. Στη θαλάσσια περιοχή έχουν σπεύσει επίσης δύο σκάφη του Λιμενικού.

Πηγή φωτογραφιών: imerazante.gr, ermisnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα