Καταδίκη Μαντούβαλου, Γιοσάκη και άλλων τριών για το παραδικαστικό κύκλωμα

Με την καταδίκη πέντε κατηγορουμένων σε ποινές πολυετών καθείρξεων από πέντε ως και δεκατρία χρόνια έπεσε η αυλαία της δίκης για το σκέλος του επονομαζόμενου «παραδικαστικού κυκλώματος 2», υπόθεση που είχε ως έναυσμα καταγγελίες του επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση.

Μεταξύ άλλων το δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην βουλευτή και δικηγόρο, Πέτρο Μαντούβαλο, τον πρόεδρο εφετών, Γιάννη Ευσταθίου και τον αρχιμανδρίτη, Ιάκωβο Γιοσάκη.

Στους κατηγορουμένους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από πέντε μέχρι 13 έτη.

Ο πρώην βουλευτής και ο δικαστής καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, ενώ ο Ιάκωβος Γιοσάκης σε 12 έτη.

Κανένας από τους καταδικασθέντες δεν πήγε φυλακή, καθώς δόθηκε αναστολή στην έκτιση των ποινών, ενώ σε κάποιους εκ των καταδικασθέντων επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Παράλληλα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε αθώο τον δικαστή, Αθανάσιο Μουστάκα κατά πλειοψηφία 2-1 με την πρόεδρο Ασημίνα Υφαντή να έχει την άποψη ότι πρέπει να κριθεί ένοχος. Επίσης, έπαυσε την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής για το πλημμέλημα της δωροδοκίας για τον Ιωάννη Μπολέτση, Π. Λεωτσάκο και Δ. Ζήκο.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος ο οποίος ήταν παρών κατά την έκδοση της απόφασης δήλωσε “αθώος” στο Δικαστήριο και τόνισε πως θα είναι παρών στη δίκη που θα διεξαχθεί σε δεύτερο βαθμό, ζητώντας τόσο την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων, κάτι που δεν έγινε δεκτό αλλά και να μην του επιβληθούν περιοριστικοί όροι προκειμένου η έφεση του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα