Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα – Πολύ νερό στην Τρίπολη, έντονη η χαλαζόπτωση στον Πόρο

Ισχυροί άνεμοι στο νότιο Αιγαίο – Έως και 12 μποφόρ στη Ρόδο«Πνίγηκε» το Ζευγολατιό μετά την έντονη βροχόπτωσηΈστρωσε… χαλάζι στον Πόρο – Έπεσαν βράχοι στα ΧανιάΗ πρόγνωση του καιρού για άυριο, Πέμπτη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από την Τρίτη ολόκληρη τη χώρα, ενώ ήδη παρατηρούνται κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αττική, λόγω της καταιγίδας που έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα.

Σε πολλές περιοχές

σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες, κυρίως στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Στην Αττική ήδη έχει ξεσπάσει ισχυρή βροχή ενώ οι άνεμοι πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Στα 12 μποφόρ οι άνεμοι στη Ρόδο

Αρκετά προβλήματα προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως 11 και 12 μποφόρ, που έπνεαν το βράδυ, στο νησί της Ρόδου. Σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, ξεριζώθηκαν δένδρα σε διάφορα σημεία του νησιού, ξηλώθηκαν σήματα της τροχαίας και διαφημιστικές πινακίδες έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων ενώ κύματα πλημμύρισαν τις λιμενικές ζώνες προκαλώντας ζημιές.

Πρωτοφανής χαλαζόπτωση στον Πόρο

Από ισχυρή χαλαζόπτωση «χτυπήθηκε» το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πόρος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες παλαιοτέρων κατοίκων του νησιού, η συγκεκριμένη χαλαζόπτωση ήταν η εντονότερη που έχει σημειωθεί στο νησί τουλάχιστον τα τελευταία 50 χρόνια.

«Βούλιαξε» το Ζευγολατιό

Οι κάτοικοι στο Ζευγολατιό στην Αρκαδία, προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους από τη μανία της φύσης, αφού στην περιοχή έπεσαν μεγάλες ποσότητες νερού που προκάλεσαν τις πλημμύρες.

Πολλές οι ζημιές στα Χανιά

Πολλές είναι οι ζημιές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στα Χανιά. Συγκεκριμένα, κατέρρευσε η στέγη καθώς και μικρό τμήμα νεοκλασικού κτιρίου που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Νεάρχου και Γιαμπουδάκη, προκαλώντας την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, σοβαρές υλικές ζημιές σε τμήμα σπιτιού στην περιοχή Ασκύφου του δήμου Σφακίων προκλήθηκαν από πτώση βράχου που αποκολλήθηκε ψηλά από το βουνό.

Μέσα στο σπίτι την ώρα της πτώσης υπήρχε μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία δεν τραυματίσθηκε, ενώ στο σημείο της πτώσης έσπευσαν άμεσα πυροσβέστες και αστυνομικοί, καθώς και ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός.

Από την άλλη το Ηράκλειο θυμίζει από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, αφρικάνικο τοπίο με τη σκόνη να έχει κάνει την εμφάνιση της, περιορίζοντας αισθητά την ορατότητα.

«Στα λευκά» τα ορεινά των Τρικάλων

Έντονη ήταν η χιονόπτωση στην οροσειρά της Πίνδου στον νομό Τρικάλων και πάνω από τα 1.200 μέτρα, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών.

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων με 14 μηχανήματα συνδράμει στην όλη προσπάθεια για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου, το οποίο είναι ανοικτό, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης.

Πρόγνωση για αύριο, Πέμπτη

Στα δυτικά και βόρεια νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Ιονίου πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, καταιγίδες τόπους ισχυρές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας.

Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίου 8 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα οι άνεμοι στα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα