Κατάχρηση εξουσίας από τα ΜΑΤ καταγγέλλουν οι νησιώτες – «Μας χτύπησαν στο ψαχνό» (video)

Κατάχρηση εξουσίας από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έστειλε η κυβέρνηση στη Χίο κατήγγειλε ο αντιπεριφερειάρχης, Παντελής Μπουγδάνος, σημειώνοντας πως αστυνομικοί σταματούσαν αυτοκίνητα και χτυπούσαν πολίτες.

«Δεν είχανε κανένα λόγο να σπάνε αυτοκίνητα… Καταστρέψανε μηχανάκια… Έχουμε τραυματίες 15χρονα παιδιά. Τα χτυπούσαν μέσα στα αυτοκίνητα… Έχουν ήδη κατατεθεί μηνύσεις… Επειδή έχουν εξοπλισμό μπορούν να χτυπούν τον οιοδήποτε πολίτη που δεν τους έχει κάνει τίποτα; Αυτό είναι κατάχρηση εξουσίας. Να

δω ποιος θα λογοδοτήσει. Να δω ποιος από όλους αυτούς θα καθίσει στο σκαμνί για κατάχρηση εξουσίας» είπε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του Open.

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε αδικαιολόγητη και καταδικαστέα την επίθεση κατοίκων της Χίου σε αστυνομικούς μέσα στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν, προσθέτοντας ότι οι νησιώτες οργίστηκαν από τις έκνομες ενέργειας των δυνάμεων ασφαλείας όλες τις προηγούμενες μέρες, χωρίς ωστόσο να δικαιολογεί τις πράξεις των συμπολιτών του.

«Χτύπησαν στο ψαχνό»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της κοινότητας Μανταμάδου της Λέσβου, Χαράλαμπος Τζελαΐδης, ο οποίος μίλησε, επίσης στο Open, για πρωτόγνωρες καταστάσεις που βίωσαν οι κάτοικοι του νησιού.

«Οι δυνάμεις των ΜΑΤ χτύπησαν στο ψαχνό τον κόσμο. Κόσμος ο οποίος ήταν άοπλος, κόσμος ο οποίος δεν γνωρίζει από δακρυγόνα και χημικά που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις καταστολής» ανέφερε.

Εκτίμησε μάλιστα ότι μετά από τα όσα έζησαν οι πολίτες δεν υπάρχει περίπτωση όπως είπε να γίνει καμιά δομή στη Λέσβο, ούτε ανοιχτή ούτε κλειστή.

Χορτάσατε κανονικότητα ή όχι ακόμα; (feat. ΤΡΥΠΕΣ)#ΝΔ_θελατε#ΝΔ_ξεφτιλες#νδ_ρομπες #ΝΔ_χουντα pic.twitter.com/9100yXu93W

— ʍքǟȶɦǟֆ (@GiannisMpathas) February 27, 2020

Χτύπησαν με γκλομπ τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου

Επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ δέχτηκε ο Ταξιάρχης Βέρρος, δήμαρχος Δυτικής Λέσβου ο οποίος χτυπήθηκε με γκλομπ στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλον αυτόν τον απλό κόσμο που υπερασπιζόμενος το νησί του και αφού δάρθηκε, ψεκάστηκε με χημικά, υβρίστηκε από τις δυνάμεις καταστολής, είχε την νηφαλιότητα και την σύνεση να τους επιτρέψει να φύγουν γιατί αλλιώς ήταν βέβαιο ότι σήμερα θα θρηνούσαμε θύματα. Δεν μετανιώνω που βοήθησα στον απεγκλωβισμό παρά το άνανδρο χτύπημα με γκλοπ στο πίσω μέρος του κεφαλιού και το σπάσιμο του αυτοκινήτου μου. Ήταν οι ευχαριστίες τους που έφυγαν αρτιμελείς» ήταν το σχόλιό του κ. Βέρρου.

Πηγή: Κατάχρηση εξουσίας από τα ΜΑΤ καταγγέλλουν οι νησιώτες – «Μας χτύπησαν στο ψαχνό» (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα