Καρδίτσα: «Πνίγηκε» στη λάσπη από τον κυκλώνα «Ιανό» – Τρομακτικές εικόνες από τη θεομηνία (video)

Tον απόλυτο εφιάλτη ζουν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας μετά τη σφοδρή θεομηνία που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ιανός».

Στον απολογισμό των θυμάτων προστέθηκε το πρωί της Κυριακής (20/9)ένας 62χρονος, ο οποίος καταπλακώθηκε από τη στέγη του σπιτιού του, που κατέρρευσε μέσα σε δευτερόλεπτα στο χωριό Καστανιές. Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός στα συντρίμμια του σπιτιού του από τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας.

Άνδρες της ΕΜΑΚ μετέφεραν στους δημοσιογράφους ότι εντόπισαν τον άτυχο 62χρονο καθισμένο στην πολυθρόνα του. Ο 62χρονος

βρήκε τραγικό θάνατο καθώς μία ολόκληρη πλαγιά κατολίσθησε και καταπλάκωσε το σπίτι του. Κάτοικοι του χωριού Καστανιές είδαν μέσα σε λίγα λεπτά τους δρόμους και πολλά σημεία του δάσους να μετατρέπονται σε ορμητικούς χειμάρρους. Μάλιστα η πρόσβαση στο χωριό ήταν δύσκολη ενώ οι άνδρες της ΕΜΑΚ δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν το χωριό για ένα 24ωρο.

«Βουτηγμένη» στη λάσπη από τη θεομηνία η Καρδίτσα

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η πόλη της Καρδίτσας. Περισσότερες από 5.000 κατοικίες και καταστήματα πλημμύρισαν, το μεγαλύτερο μέρος της πόλης παραμένει χωρίς ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες είναι δύσκολες. Σαν από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα από μονοκατοικίες οι οποίες κατέρρευσαν σαν χαρτί από τη διαβρωτική ορμή των νερών.

Η κάμερα του Open TV κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες. «Έχουν πλημμυρίσει 5.000 σπίτια μέσα στην Καρδίτσα. Έχουμε κανονίσει με τα ξενοδοχεία και δέχονται τους πληγέντες. Η πόλη δεν έχει ρεύμα, όπως επίσης και πολλά χωριά. Υπάρχουν και χωριά που δεν έχουν νερό», είπε στο Ανοιχτό Κανάλι ο δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος.

Εκατοντάδες άστεγοι από τα πλημμυρισμένα σπίτια στο Βασιλί

Στο Βασιλί Φαρσάλων θρηνούν ένα από τα θύματα της φονικής κακοκαιρίας ενώ εκατοντάδες είναι οι άστεγοι από τα πλημμυρισμένα σπίτια τα οποία έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Αποκλεισμένη η Οξυά

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες εντοπισμού της 43χρονης στο Μουζάκι που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε χθες Σάββατο, αλλά όχι και η ίδια. Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 3 drones της 1ης ΕΜΑΚ, ενώ συμμετέχουν και εθελοντές. Την ίδια ώρα περίπου 40 άτομα στο χωριό Οξυά -κυρίως μεγάλης ηλικίας με προβλήματα, μια έγκυος και ένα μικρό παιδάκι- είναι αποκλεισμένοι χωρίς νερό και ρεύμα αλλά το σημαντικότερο χωρίς οδική πρόσβαση, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκατασταθεί.

Επιχείρηση διάσωσης ηλικιωμένης με βάρκα στα Ορφανά Καρδίτσας

Πάνω από 770 διασώσεις εγκλωβισμένων στην Θεσσαλία έγιναν μετά το πέρασμα του Ιανού. Οικογένεια με το τρίχρονο παιδάκι της εγκλωβίστηκε σε κτηνοτροφική μονάδα στα Φάρσαλα ενώ στο χωριό Ορφανά της Καρδίτσας οι διασώστες πήραν αγκαλιά μια ηλικιωμένη για να μπορέσουν να τη βγάλουν από το πλημμυρισμένο σπίτι της.

Keywords
Τυχαία Θέματα