Ρωσία: Αναβάλλονται οι συνταγματικές αλλαγές λόγω κορονοϊού – Αναμονή Πούτιν για νέα υποψηφιότητα

Την αναβολή της πανεθνικής ψηφοφορίας για τις συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες θα του επιτρέψουν να παραμείνει στην εξουσία έως το 2036, ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε μία προσπάθεια να επιβραδυνθεί ο ρυθμός διασποράς, ο ρώσος πρόεδρος ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και ανακοίνωσε ότι επί μία εβδομάδα θα λάβουν πληρωμένη άδεια από την εργασία τους. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (24/03) ο Βλαντιμίρ Πούτιν πήγε με κίτρινη προστατευτική στολή σε νοσοκομείο και τόνισε: «Όλα είναι υπό έλεγχο»…

Mira la transmisión

de @ActualidadRT: Mensaje de Vladímir Putin a la nación sobre la situación del coronavirus https://t.co/YprwUQSr4R

— La Voz de la Libertad de expresión (@ANGELBDERECHOSH) March 25, 2020


«Βλέπουμε πως η επιδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται ραγδαία παγκοσμίως, σε πολλές χώρες ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται υπό απειλή», δήλωσε ο Πούτιν.

«Απόλυτη προτεραιότητα για εμάς είναι η υγεία, η ζωή και ασφάλεια των ανθρώπων. Θεωρώ, λοιπόν, ότι πρέπει να αναβληθεί η ψηφοφορία (που είχε προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου) σε μεταγενέστερη ημερομηνία» δήλωσε κατά τη διάρκεια ενός σπάνιου τηλεοπτικού διαγγέλματος, επισημαίνοντας στους Ρώσους ότι μπροστά στη νόσο Covid-19 «το ασφαλέστερο αυτή τη στιγμή είναι να είστε στο σπίτι σας».

Russia's President Putin postpones vote on constitution change allowing him to stay in power, due to #coronavirus pic.twitter.com/pXB3AWfC2a

— Gabriele Rosana (@GabRosana) March 25, 2020


Ο ρώσος πρόεδρος δεν κήρυξε, ωστόσο, απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως έχουν κάνει άλλες χώρες του κόσμου. Τα εμπορικά καταστήματα και οι απαραίτητες διοικητικές υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοικτά.

«Όλο αυτό μπορεί να επηρεάσει όλον τον κόσμο, αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες μπορεί να είναι το προσεχές μέλλον μας», συμπλήρωσε. Επιπλέον, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σειρά μέτρων οικονομικής στήριξης σε πρόσωπα και επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι «η ρωσική οικονομία δέχεται ισχυρές πιέσεις εξαιτίας των συνεπειών της επιδημίας».

Μεταξύ άλλων, έδωσε εντολή για την αυτόματη ανανέωση όλων των κοινωνικών επιδομάτων για ένα διάστημα έξι μηνών, τη διακοπή των πληρωμών δανείων των πολιτών και την αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

#Putin aplaza el plebiscito para frenar la «rápida» propagación del #coronavirushttps://t.co/HD9GZNo3bG pic.twitter.com/1zeks8PNMb

— Diario El Pais (@elpaishn) March 25, 2020


«Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται και θα ληφθούν, θα λειτουργήσουν, θα έχουν αποτέλεσμα, εάν εμείς σταθούμε ενωμένοι και αντιληφθούμε την υπάρχουσα κατάσταση», υπογράμμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, απευθύνοντας έκκληση για «αλληλεγγύη».

Presidente Vladimir Putin visitó hospital ruso que atiende pacientes con coronavirus https://t.co/DndF33TZYE

— Panamericana.pe (@PanamericanaTV) March 25, 2020

#Putin schickt #Russland in einwöchige Corona-Ferien: Das Maßnahmenpaket im Überblick https://t.co/JSKrQEq2M8 #coronavirus

— OWC.de (@OWCverlag) March 25, 2020

#Coronavirus, si ferma anche la #Russia. #Putin: state a casa per una settimana – La Stampa https://t.co/njdro1qLPo

— Andrea F. (@AndFranchini) March 25, 2020

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters)

Πηγή: Ρωσία: Αναβάλλονται οι συνταγματικές αλλαγές λόγω κορονοϊού – Αναμονή Πούτιν για νέα υποψηφιότητα - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα