Καλύτερη, αλλά αναποτελεσματική η ΑΕΚ – Ισοπαλία 1-1 με τη Μακάμπι Νετάνια

Αρκετά βελτιωμένη παρουσιάστηκε η ΑΕΚ στο τρίτο της τεστ επί πολωνικού εδάφους, αλλά, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Απέναντι στην Μακάμπι Νετάνια η Ένωση αναδείχθηκε ισόπαλη, με σκορ 1-1, αποτέλεσμα που θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό εάν οι «κιτρινόμαυροι» ήταν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Το ευχάριστο για τον Μιγκέλ Καρντόσο ήταν ότι η ομάδα του έδειξε αρκετά καλά στοιχεία, σε τομείς που σαφώς δεν έδειξε στα προηγούμενα φιλικά με

Ζάμπρζε και Τρέντσιν. Η ΑΕΚ ήταν σαφώς πιο φρέσκια και σε πολλά σημεία του αγώνα έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο μερικά από τα στοιχεία που ζητά ο Πορτογάλος προπονητής, όπως ο έλεγχος του παιχνιδιού και ο περιορισμός του αντιπάλου, αλλά και η παραγωγή φάσεων.

Από το ξεκίνημα του ματς οι «κιτρινόμαυροι» κυριάρχησαν στο γήπεδο και στο 22΄, από το συνδυασμό των δύο κορυφαίων παικτών της στο ματς, Μάνταλου και Λιβάγια, προήλθε το 1-0 με τον Κροάτη να «σερβίρει» και τον αρχηγό να τελειώνει την φάση με πλασέ.

Η ΑΕΚ ανέβηκε περισσότερο στο β΄ μέρος, πίεσε και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Δεν κατάφερε, όμως, να σκοράρει και σε μία φάση που απείλησαν οι αντίπαλοι, στο 53΄, προήλθε και το γκολ της ισοφάρισης.

Πολλά μέτρα έξω από την περιοχή ο Γκολομάρ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, με τον Μπάρκα να μην μπορεί να απομακρύνει (1-1). Την Τρίτη (16/07), η ΑΕΚ θα δώσει το τελευταίο φιλικό στην Πολωνία με την Σταλ Στάλοβα και μετά η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μπάρκας (64′ Αθανασιάδης), Παουλίνιο, Βράνιες (64′ Οικονόμου), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (69′ Λόπες), Σιμόες, Σιμάο (72′ Γαλανόπουλος), Κλωναρίδης, Ζεράλδες, Μάνταλος (77′ Ντέλετιτς), Λιβάγια.

Ανακοινώθηκε ο Σόσα από την Ξάνθη

Ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ Ξάνθη το Σάββατο (13/07) η απόκτηση του Leandro Sosa. Ο παίκτης έφτασε στην πόλη της Θράκης και υπέγραψε του νέο του συμβόλαιο με τον ΑΟΞ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Ο Α.Ο. ΞΑΝΘΗ Π.Α.Ε. ανακοινώνει την απόκτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Leandro Sosa.

Γεννημένος στο Montevideo στις 18 Μαρτίου το 1991, ο Σόσα ξεκίνησε την καριέρα του στις Ακαδημίες της Danubio και δεν άργησε να αποτελέσει βασικό στέλεχός της. Ο 28χρονος αριστερός μπακ έφτασε μέχρι την κορυφή με την ομάδα της Ουρουγουάης κατακτώντας τη σαιζόν 2013-14 το πρωτάθλημα της χώρας του.

Συνολικά έχει φορέσει 105 φορές τη φανέλα της και έχει πετύχει 7 γκολ, ενώ τη σαιζόν 2016-17 βρέθηκε στην Αργεντινή για χάρη της Αλντοσβίλι (25 συμμετοχές, 1 γκολ). Ένας νέος κύκλος ανοίγει για το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας που για πρώτη φορά θα αγωνιστεί σε άλλη ήπειρο!

Leandro Sosa καλώς ήρθες στην Ξάνθη»

Επέστρεψε ο Καμαρά

Με διπλή προπόνηση ξεκίνησε η εβδομάδα για την Ξάνθη, που συνεχίζει για δεύτερη εβδομάδα την προετοιμασία της. Νωρίς το πρωί (08:00) της Δευτέρας (15/07) ήταν η πρώτη συγκέντρωση σήμερα, στην οποία δόθηκε βάρος σε τομείς της ενδυνάμωσης και της φυσικής κατάστασης.

Το απόγευμα και με τον καιρό να αλλάζει διαθέσεις, έμφαση δόθηκε στις ασκήσεις τακτικής με μπάλα αλλά και πίεσης, γρήγορου transition και αμυντικής/επιθετικής οργάνωσης. Προβλήματα δεν υπάρχουν στην ξανθιώτικη ομάδα στην οποία ενσωματώθηκε και ο Κασά Καμαρά. Μοναδικός «απών» ο Μίκαελ Ντίρεσταμ που θα επιστρέψει στην Ξάνθη τις επόμενες μέρες.

Στον Αστέρα Τρίπολης ο Καπίγια

Την απόκτηση του Ισπανού μέσου Ενέκο Καπίγια ανακοίνωσε ο Αστέρας Τρίπολης, που υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τον πρώην ποδοσφαιριστή των Ρεάλ Σοσιεδάδ και Νουμάνθια, μεταξύ άλλων.

H ανακοίνωση:

«Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή, Eneko Capilla με μεταγραφή από την Real Sociedad. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας έως τον Ιούνιο του 2022 και επέλεξε τον αριθμό 5 για τη φανέλα του. Ο Eneko Capilla γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 1995 στην ισπανική πόλη, San Sebastian και αγωνίζεται ως μέσος.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

2012–2018 Real Sociedad B 94 (15)

2015 Real Sociedad 3 (0)

2016–2017 Numancia 33 (0)

2018–2019 Cultural Leonesa 26 (6)».

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα