Βίντεο που κόβουν την ανάσα από την πρόσφατη κακοκαιρία – Επικίνδυνες διαβρώσεις στην Ιόνια Οδό

Με τη χώρα μας να ετοιμάζεται για το νέο κύμα κακοκαιρία με το όνομα «Αντίνοος», το σαββατοκύριακο είχαν πολλά προβλήματα από τις καταιγίδες και τις βροχοπτώσεις στην Αιτωλοακαρνανία, Θράκη και Κυκλάδες. Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν τη δύναμη του νερού, ενώ υπάρχουν προβλήματα που στην Ιόνιο Οδό, που θα πρέπει να ανησυχούν τους υπεύθυνους.

Το ξημερώματα της Κυριακής (14/07) είχαμε πλημμύρες στη νότια Αιτωλοακαρνανία (Μακύνεια, Ναυπακτία) και Αχαΐα. Τόνοι νερού κατέβηκαν και στην Ιόνια Οδό μετά το τούνελ της Κλόκοβας, με αποτέλεσμα οδηγοί να εγκλωβιστούν.

Σημειώνεται,

πάντως, ότι μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σημειώθηκαν επικίνδυνες διαβρώσεις στην Ιόνια Οδό και στις γέφυρες του αυτοκινητόδρομου. Είναι χαρακτηριστικό πως λόγω των βράχων που κατρακύλησαν έκλεισε η παλιά εθνική οδό Αντίρριο – Γιάννινα.

Την Κυριακή (14/07) έγινε σύσκεψη στο δημαρχείο Ναυπάκτου με αφορμή τις καταστροφές που υπέστη η Δ.Ε Αντιρρίου από την κακοκαιρία. Σύσσωμοι οι συμμετέχοντες «έδειξαν» την Ιόνια Οδό ως υπεύθυνη για τις πλημμύρες στην περιοχή. Οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν πως τα αντιπλημμυρικά έργα της Ιονίας Οδού δεν υλοποιήθηκαν παρά τις εξαγγελίες με αποτέλεσμα μεγάλος όγκος υδάτων να καταλήξει στα μικρά ρέματα, που είχε ως συνέπεια τις καταστροφές στη περιοχή, οι οποίες δεν είχαν ξανασυμβεί πριν την Ιόνια Οδό.

Στο ethnos.gr μίλησε ο – γεννημένος στη Μακύνεια – Νίκος Μακρυγιάννης. Ήταν για 35 χρόνια ο Διευθυντής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της Βουλής και επί σειρά ετών ανταποκριτής κορυφαίων Μέσων Ενημέρωσης στη Γερμανία, όπως το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Μετά τις τεράστιες καταστροφές που έγιναν στα σπίτια, στις υποδομές αλλά και στο παραλιακό μέτωπο της Μακύνειας, της Ρίζας, του Αντιρρίου και της Ναυπάκτου, αποκάλυψε το σημείο απ΄όπου ξεκίνησε το μεγάλο πρόβλημα.

Στη Μακύνεια είχαμε μακάβριο θέαμα, καθώς βρέθηκαν νεκρά ζώα από τα ορμητικά νερά.

Στις Κυκλάδες και στη Σύρο τα νερά δημιούργησαν χειμάρρους:

Χαμός. Με καγιάκ θα κυκλοφορούμε σήμερα στην Άνω Σύρο.

Δημοσιεύτηκε από Παύλος Ραουζαίος στις Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019

Πλημμύρες είχαμε και στην Ξάνθη. Υπενθυμίζεται ότι πέντε γυναίκες και ένα παιδί εγκλωβίστηκαν από υπερχείλιση ρέματος στη Δράμα.

Ναύπακτος: Καταγραφή των ζημιών από την κακοκαιρία

Ξεκίνησε τη Δευτέρα (15/07) η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας σε περιοχές του δήμου Ναυπακτίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Παναγιώτη Λουκόπουλο, εστάλη σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η δημοτική ενότητα Αντιρρίου, ενώ οι κάτοικοι μπορούν να ενημερώνουν το γραφείο του δημότη για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Σχετικά με το μέγεθος των ζημιών, ο κ. Λουκόπουλος είπε ότι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είναι αρκετά τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει, κυρίως στις περιοχές της Μακύνειας και του Πλατανίτη, όπου πολλά από αυτά ήταν κλειστά την ώρα της σφοδρής καταιγίδας, αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών αυτών.

Όσον αφορά στο ζήτημα των υποδομών, ο δήμαρχος σημείωσε ότι το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην αγροτική οδοποιία, όπου ήδη έχουν απομακρυνθεί οι χωμάτινοι όγκοι, αλλά η μετάβαση σε γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες γίνεται με δυσκολία.

Κατά τον δήμαρχο, οι μετεωρολογικές προβλέψεις για νέο κύμα κακοκαιρίας έχουν προκαλέσει αγωνία στους κατοίκους.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη ζητήσει από τις υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από έντονα καιρικά φαινόμενα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Δείτε και άλλες εικόνες από τις γέφυρες στην Ιόνια Οδό, την παλιά εθνική οδό Αντίρριο – Ιωάννινα, τη Ναυπακτία και τη Μακύνεια:

Πηγή: aixmi-news.gr/agriniopress.gr/nafpaktianews.gr /XanthiNea.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα