Κακοκαιρία: Υδροστρόβιλοι και ένας ανεμοστρόβιλος στην Ηλεία – «Μαύρισε» ο ουρανός στην Αττική (video)

Ο καιρός… αγρίεψε την Πέμπτη (3/10) πρώτα στη Δυτική Ελλάδα, ενώ φαινόμενα έπληξαν… απότομα αργά το μεσημέρι και την Αττική. Βροχές και ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν σε αρκετά σημεία της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν «ουρές» στους δρόμους και σε διόδια. Στην Ηλεία καταγράφηκαν εντυπωσιακοί υδροστρόβιλοι αλλά και… ένας ανεμοστρόβιλος. Υπενθυμίζεται ότι στην Αιτωλοακαρνανία πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι.

Τόσο

στα βόρεια προάστια της Αττικής όσο και σε πολλές περιοχές στα νότια ο ουρανός «μαύρισε» πρώτα από δυτικά και στη συνέχεια σημειώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με ψιλό χαλάζι κατά τόπους.

Στο νομό Ηλείας, το μπουρίνι που έπληξε την περιοχή από τον Καϊάφα έως το Κατάκολο, λίγο μετά τις 11.00 το πρωί της Πέμπτης (3/10), έφερε μαζί του και αρκετούς υδροστρόβιλους στα ανοικτά των ακτών της Ηλείας και τον κόλπο της Κυπαρισσίας, πιο νότια στις ακτές της Μεσσηνίας.

Σημειώνεται ότι καταγράφηκαν πολλοί υδροστρόβιλοι. Σε μια περίπτωση αυτό το φαινόμενο ενισχύθηκε, προχώρησε στην ακτή και μετατράπηκε σε ανεμοστρόβιλο στην περιοχή της Αγουλινίτσας. Το σημαντικό είναι πως δεν έχουν γίνει γνωστές, επιπτώσεις του φαινομένου στην περιοχή και ζημιές.

Το μπουρίνι που είχε μικρή διάρκεια προχώρησε προς τα ορεινά της Ηλείας και ακολούθως ξέσπασε προς την Αρκαδία.

Πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες ώρες – Νέο μέτωπο κακοκαιρία και πτώση της θερμοκρασίας

Από την Παρασκευή (4/10) αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, ειδικά στα δυτικά, στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, ενώ στη συνέχεια θα επηρεαστούν τα νησιά του Ανατολικού και Βόρειου Αιγίου. Από το Σάββατο (5/10) το χαμηλό θα κινηθεί ακόμα πιο ανατολικά και θα… εξασθενήσει στην Τουρκία.

Για το λεκανοπέδιο της Αττικής αναμένονται από το μεσημέρι και μετά βροχές και καταιγίδες, όπως συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης (3/10). Από την Παρασκευή (4/10) το μεσημέρι θα αρχίσει να βελτιώνεται ο καιρός στην δυτική Ελλάδα έτσι ώστε ο καιρός το Σάββατο (5/10) να είναι βελτιωμένος σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα.

Θα επικρατήσουν βοριάδες, οι άνεμοι γενικά αυτές τις ημέρες δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα θαλάσσια ταξίδια, ενώ την Κυριακή (6/1) ο καιρός θα είναι καλύτερος, με περισσότερη ηλιοφάνεια, θα ανέβει και η θερμοκρασία, δεν θα προλάβει όμως αυτή η βελτίωση να κρατήσει για πολύ διότι Δευτέρα προς Τρίτη έρχεται άλλο βαρομετρικό χαμηλό και αυτό από την κεντρική Ευρώπη μέσω της Ιταλίας, να μας επηρεάσει και να δώσει ξανά βροχές και τοπικές καταιγίδες και στην συνέχεια στα μέσα της εβδομάδας και προς το τέλος να βελτιώνεται ξανά ο καιρός.

Την Παρασκευή (4/10) στην ηπειρωτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Κεντρική Ελλάδα ο καιρός θα «δώσει» τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ την Πέμπτη (3/10) μέχρι αργά την νύχτα περισσότερο θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η Πελοπόννησος.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Παρασκευή (4/10), στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Μετά τη διέλευση του μετώπου η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Δείτε και άλλες φωτογραφίες από την Αθήνα:


Φωτογραφίες: intimenews.gr, eurokinissi.gr, σελίδα Low pressure στο Facebook

(πληροφορίες και από ilialive.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα