Και η Κύπρος στο επίκεντρο του σκανδάλου στο Βέλγιο – Λέκο: Πολύ σκληρό το να είσαι στη φυλακή (εικόνες – video)

Συνεχίζεται ο σάλος στο Βέλγιο για την υπόθεση με στημένους αγώνες στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία της χώρας, στο πλαίσιο της ευρείας έρευνας που διεξάγεται για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο της χώρας. Η υπόθεση αυτή «αγγίζει» και την Κύπρο, καθώς, όπως αποκαλύπτεται, μίζες ατζέντηδων από αγοραπωλησίες ποδοσφαιριστών στο Βέλγιο φαίνεται να «ξεπλένονταν» στο νησί, μέσω εταιρειών που ήταν εγγεγραμμένες για «γενικό εμπόριο». Την ίδια ώρα, ο προπονητής της Κλαμπ Μπριζ, Ιβάν Λέκο, τόνισε πως θα παλέψει σ’ αυτή την υπόθεση με

τη βοήθεια της οικογένειάς το, ενώ αναφέρθηκε στο πόσο σκληρό είναι το βρίσκεται κάποιος στη φυλακή.

#GME | Police raids in Belgium, as the country’s top football league falls foul of match-fixing allegations. There were also raids in France, Luxembourg, Cyprus, Montenegro, Serbia and Macedonia.
Méabh McMahon (@brusselsness) tells us more.https://t.co/Rve1LorsqB pic.twitter.com/E1C12eUwkS

— euronews (@euronews) 11 Οκτωβρίου 2018

Οι ανακριτές της κυπριακής αστυνομίας που διερευνούν μέρος του σκανδάλου στο βελγικό ποδόσφαιρο, με συλλήψεις παραγόντων, πολύ γνωστών ατζέντηδων, διαιτητών μέχρι και προπονητών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έχει… σχέση και η μεγαλόνησος στο μεγάλο σκάνδαλο που συγκλονίζει την συγκεκριμένη χώρα.

Οπως αποδεικνύεται, τιμολόγια «ταξίδευαν» στην Κύπρο, μαζί με χρήματα που γίνονταν κατάθεση σε τράπεζες και στη συνέχεια με άλλα τιμολόγια επέστρεφαν στις Βρυξέλλες, αφού πρώτα νομιμοποιούνταν, για δήθεν υπηρεσίες που προσφέρονταν στη Λευκωσία.

Bosnian man to be extradited to Belgium following match-fixing raids across Cyprus and Europe #Cyprus #Belgium #football #MatchFixing #KnewsCy | KNEWS | https://t.co/Z3ecOth1ST pic.twitter.com/pLt8vwA8Xz

— Kathimerini Cyprus English Edition (@knews_cy) 11 Οκτωβρίου 2018

Την Πέμπτη (12/10), ο 52χρονος βοσνιακής καταγωγής που συνελήφθη ως ύποπτος, ως μέρος ευρύτερου κυκλώματος, οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου Λευκωσίας με σκοπό την έκδοσή του στις αρχές του Βελγίου. Ο κατηγορύμενος, που κατέχει και την κυπριακή υπηκοότητα, καταζητείται από τις αρχές του Βελγίου για δύο αδικήματα: Της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που διαπράχθηκαν στο Βέλγιο, στην Κύπρο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των ετών 2012 και 2018. Αυτός ζει στην Κύπρο εδώ και 20 περίπου χρόνια.

#Cyprus police have arrested a 52-year-old foreign resident in connection with #fraud and #MatchFixing in #Belgium there were raids in seven countries #FMcy @rscanderlecht @ClubBrugge_en @StandardLiegeEN @UEFA @Belgianfootball https://t.co/W0f9plFTHH pic.twitter.com/MKotXa41fv

— Financial Mirror (@FinancialMirror) 10 Οκτωβρίου 2018

Με απόφαση του δικαστηρίου, ο 52χρονος τέθηκε υπό κράτηση μέχρι τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, ο συγκεκριμένος είναι λογιστής σε πολλές εταιρείες στην Κύπρο «διαμέσου των οποίων οι παράνομες δραστηριότητες νομιμοποιούνται». Το γεγονός ότι είναι κάτοχος κυπριακής υπηκοότητας περιπλέκει τη διαδικασία έκδοσής του στο Βέλγιο.

Dragan #Siljanoski and Dejan #Veljkovic are among those arrested in the Belgian football corruption case, Ivan #Leko was released from custody earlier. Seems to be a strong Balkan connection to this massive corruption case: https://t.co/W1MBkVxch1 #Belgium (cc @JamesPiotr).

— Rainier Jaarsma (@RJaarsma) 12 Οκτωβρίου 2018

Εν τω μεταξύ, ο προπονητής της Κλαμπ Μπριζ και πρώην συνεργάτης του Ιγκόρ Τούντορ στον ΠΑΟΚ, Ιβάν Λέκο τοποθετήθηκε για πρώτη φορά για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο που συνταράσσει το βελγικό ποδόσφαιρο. Ο κροάτης τεχνικός για πρώτη φορά έλυσε την σιωπή του και έδειξε σαφώς επηρεασμένος από την όλη κατάσταση: «Ήμουν στην φυλακή για δύο ημέρες, αυτό ήταν πολύ σκληρό για μένα. Δεν έχω ιδέα αν έχει πληγεί και πόσο η φήμη μου ως επαγγελματίας προπονητής. Αυτό θα φανεί στο μέλλον. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα κινηθώ κι εγώ νομικά, αλλά ένα πράγμα είναι είναι σίγουρο. Θα πολεμήσω με την βοήθεια και την στήριξη της οικογένειας μου, της κοπέλας μου, της ομάδας και των οπαδών της».

Ivan Leko met luid applaus onthaald: ‘Ik zal sterker terugkomen’ https://t.co/M2Q6BVEbki via @destandaard

Guy Stasino (@GuyStasino) 12 Οκτωβρίου 2018

Να αναφέρουμε ότι περίπου 100 οπαδοί της Κλαμπ Μπριζ βρέθηκαν στην προπόνηση της ομάδας τους και με το χειροκρότημα τους έδειξαν την στήριξη τους στον Ιβάν Λέκο, ο οποίος έκανε την πρώτη του προπόνηση μετά την εμπλοκή του (κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος) στο περιβόητο σκάνδαλο.

Club Brugge coach Ivan Leko received a warm welcome from fans ahead of his 1st training session since he was released after having been questioned in connection with the scandal that’s currently gripping Belgian football. After leading the team training, Leko gave this statement. pic.twitter.com/M8E4eslWSC

— Johan Dobbelaere (@ProductiehuisEU) 12 Οκτωβρίου 2018

Ivan #Leko

Keywords
Τυχαία Θέματα