«Ηθικό και πολιτικό χάσμα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ», λέει ο Μιχάλης Καλογήρου

Μιλώντας επί της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, έκανε λόγο για ηθικό και πολιτικό χάσμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, και ανέφερε ότι στην πραγματικότητα αντιπαρατίθενται δύο διαφορετικοί κόσμοι.

«Εσείς δεν διστάσατε να ασκείτε πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο και δεν διστάζετε να χρησιμοποιήσετε κάθε μέσο, ακόμα και δολοφονίες χαρακτήρων» είπε ο κ. Καλογήρου.

Απευθυνόμενος προς τα έδρανα της ΝΔ, ανέφερε ότι αυτό γίνεται κατά βάση γιατί πρέπει πάση θυσία να περάσει το μήνυμα ότι δήθεν εμείς βρισκόμαστε στο έσχατο σημείο της πολιτικής ηθικής και γι’ αυτό εσείς ως άριστοι της ηθικής κατάπτωσης της πολιτικής πρέπει να επικρατήσετε.

«Για εμάς όμως και τον ελληνικό λαό αυτό που μετράει είναι να μην κρατήσει τελικά πολύ η εποχή των τεράτων και να ολοκληρωθεί με την οριστική επικράτηση του νέου απέναντι στο παλιό, με την επικράτηση αυτού που εκφράζουμε σήμερα εμείς απέναντι σε ό,τι εκφράζετε εσείς» υπογράμμισε ο κ. Καλογήρου. Όπως επίσης σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, η Αντιπολίτευση βρίσκεται σε έναν πολιτικό πανικό «κι ο πανικός αυτός αποκαλύπτει τη βαθιά έλλειψη σεβασμού στις θυσίες του ελληνικού λαού, αφού θεωρείται από την Αντιπολίτευση ότι η πολιτική τέτοιες κρίσιμες ώρες μπορεί να ασκείται αποκλειστικά με όρους επικοινωνίας».

Όπως είπε το ζήτημα που ενεργοποίησε την πρόταση μομφής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε να αφορά μια ουσιαστική συζήτηση με αντικείμενο τον σύγχρονο τρόπο έκφρασης του πολιτικού λόγου γενικώς και ειδικά πώς αυτός αρθρώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Στην πρόταση μομφής, σε ένα κείμενο μνημείο απαξίας, της πολιτικής αντιπαράθεσης, ο μόνος λόγος που θα μπορούσε πολιτικά και συνταγματικά να στηρίξει μια πρόταση μομφής, δηλαδή να αναφέρεται τελικά στην πολιτική ουσία, περιορίζεται στη φράση “ανάξιος Υπουργός που έχει διαλύσει τα νοσοκομεία”». «Όλα τα υπόλοιπα αφορούν στην κατασκευή μιας ενοχλητικής πολιτικής φιγούρας αποκομμένης από το σύνολο μιας προσωπικότητας και του έργου της, δηλαδή του σημερινού αναπληρωτή υπουργού Υγείας που σε δύσκολη συγκυρία πέτυχε μεταξύ άλλων, μαζί με τον Ανδρέα Ξανθό την κάλυψη των ανασφάλιστων στα δημόσια νοσοκομεία, τη διαγραφή των χρεών των ασθενών, την ενίσχυση των δομών υγείας σε έναν στενό δημοσιονομικό χώρο, στον ίδιο χώρο πρόσληψη ιατρών, κάλυψη των υπερωριών, επιστροφή του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ στο ελληνικό δημόσιο, πλεονάσματα στα νοσοκομεία που εσείς με τις πολιτικές σας πτωχεύσατε» υπογράμμισε ο κ. Καλογήρου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα