Ισχυρή καταιγίδα με χαλαζόπτωση στη Θεσσαλονίκη – Πολλά τα προβλήματα (video)

Από χαλάζι και καταρρακτώδη βροχή πλήττεται η Θεσσαλονίκη όπου κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε ποτάμια, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις των οχημάτων.

Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης και σε άλλους δρόμους της πόλης, ενώ η ορατότητα σε πολλά σημεία είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Ανάλογα καιρικά φαινόμενα πλήττουν επίσης περιοχές

περιφερειακά της Θεσσαλονίκης.

Σε κοπές δέκα δέντρων στο κέντρο, αλλά και περιφερειακά της Θεσσαλονίκης προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς πολλά από αυτά έπεσαν ή πήραν κλίση λόγω του αέρα.

Τα περισσότερα συμβάντα καταγράφονται στις περιοχές της Κωνσταντινουπόλεως, της Μαρτίου και της Βούλγαρη, στο Ε’ Δημοτικό Διαμέρισμα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, τα κλαδιά των δέντρων έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα οχήματα, προκαλώντας υλικές ζημιές. Επί τόπου σπεύδουν άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πτώσεις δέντρων καταγράφονται και στην περιοχή της Καλαμαριάς. Επίσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης προκλήθηκαν σπινθήρες σε κολόνα της ΔΕΗ, κοντά στο Κυβερνείο. Στο σημείο εκλήθη συνεργείο της ΔΕΗ.

«Οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή. Αναμένουμε την εξέλιξη του φαινομένου», δήλωσε ο Μπάμπης Στεργιάδης, επικεφαλής του αυτόνομου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Thestival.gr

Video: Thestival.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα