Ηλιόπουλος: Να αρχίσει διάλογος για την αποασυλοποίηση των αστέγων

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την Κοινωνική Υπηρεσία Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

Η πρόεδρος της ΚΥΑΔΑ, Ελένη Κατσούλη, τόνισε ενημερώνοντας τον υποψήφιο δήμαρχο, ότι «παρά την κατανόηση που εκφράζεται εκ μέρους της διοίκησης του δήμου, η στήριξη στον φορέα ΚΥΑΔΑ ήταν ελλιπής και ανεπαρκής».

Επίσης κατά την κ. Κατσούλη, «το μεγαλύτερο πρόβλημα της υπηρεσίας είναι το οργανωτικό, μιας και ο φορέας, παρά του ότι είναι ΝΠΔΔ, στερείται της δυνατότητας

ανάπτυξης και στελέχωσης σε προσωπικό, λόγω της περικοπής των οργανικών θέσεων και της συρρίκνωσης των διοικητικών του μονάδων, κατά τα προηγούμενα χρόνια».

Από την πλευρά του, ο κ. Ηλιόπουλος, επεσήμανε το θετικό έργο που εκτελεί ο φορέας ΚΥΑΔΑ και στηλίτευσε την παθητική αδιαφορία του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, για μια κρίσιμη πλευρά της κοινωνικής πολιτικής που αφορά ανθρώπους που έχουν ανάγκη τροφής και στέγης.

Δεσμεύτηκε επίσης, ότι θα συμβάλει στη προώθηση λύσης για το πρόβλημα της έγκρισης του νέου οργανισμού του φορέα και της στελέχωσής του με προσωπικό.

Ακόμη ανάφερε, ότι «χρειάζεται να αρχίσει ένας διάλογος για το πρόβλημα της αποασυλοποίησης των αστέγων και το πέρασμα σε μια συμπεριληπτική αντίληψη, όπου ο δήμος, θα παρέχει κανονική στέγη σε διαμερίσματα και όχι σε ειδικούς ξενώνες».

Τέλος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «συμφώνησε με τη διοίκηση του ΚΥΑΔΑ, ότι ο φόρος διαμονής που επιβάλλεται στα ξενοδοχεία, εφόσον αυτά χρησιμοποιούνται για στέγαση αστέγων, θα πρέπει να μην καταβάλλεται από τον δήμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα