«Ηχηρό» μήνυμα από το Ναυτικό των ΗΠΑ στην Κύπρο: Έτοιμοι να αποτρέψουμε κρίση (εικόνες)

Αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Λεμεσού βρίσκεται από τη Δευτέρα, το πλοίο USS Iwo Jima του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, φέρνοντας μονάδες της 26ης Θαλάσσιας Εξερευνητικής Μονάδας (MEU) και ένα πλήθος από jump-jets Harrier II, στρατιωτικές πλατφόρμες και ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου ο Κυβερνήτης του πλοίου Capt. Joseph O’Brien τόνισε: «Ενώ αυτή η επίσκεψη στο λιμάνι θα χρησιμοποιηθεί για ξεκούραση και χαλάρωση, αυτές οι επόμενες ημέρες δίνουν

επίσης στο πλήρωμα την ευκαιρία να συνεχίσουμε τις διεθνείς μας σχέσεις. Εμείς συμμεριζόμαστε τις ίδιες απόψεις για τη διατήρηση της ασφάλειας και της ασφάλειας των ωκεανών και των θαλάσσιων διαδρόμων του κόσμου. Μέσω ενισχυμένων σχέσεων, μπορούμε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας για να διατηρήσουμε μια ασφαλή και ευημερούσα ευρωπαϊκή περιοχή και ένα παγκόσμιο περιβάλλον ασφάλειας».

The Wasp-class amphibious assault ship USS Iwo Jima (LHD 7) arrives in #Limassol, #Cyprus, for a scheduled port visit March 19, 2018. (#USNavy photos by Mass Communication Specialist 2nd Class Andrew Murray/Released) pic.twitter.com/NlL7ZgwzWg

Emerson (@EEmerson14) 19 Μαρτίου 2018

Από την πλευρά του ο διοικητής της 26η Θαλάσσιας Εξερευνητικής Μονάδας Col. Farrell J. Sullivan είπε. «Οι πεζοναύτες και οι ναύτες της 26ης Θαλάσσιας Εξερευνητικής Μονάδας προσδοκούν σε μεγάλο βαθμό την άφιξη στην Κύπρο. Τέτοιου είδους δεσμεύσεις ενισχύουν τους δεσμούς και τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κύπρου. Αυτή η επίσκεψη στο λιμάνι μας δίνει την ευκαιρία να συναντήσουμε τους ανθρώπους και να γνωρίσουμε την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου», προσθέτοντας: «Η 26η Θαλάσσια Εξερευνητική Μονάδα (MEU) παραμένει έτοιμη να ανταποκριθεί σε κρίσεις και να αποτρέψει την επιθετικότητα άμεσα κατόπιν προειδοποίησης».

ΠΗΓΗ: Sigmalive

Keywords
Τυχαία Θέματα