Ηχηρό άδειασμα Λοβέρδου από ΔΗΜΑΡ στα περί ειδικών δικαστηρίων μετά τις εκλογές

Ένα ηχηρό άδειασμα στον Ανδρέα Λοβέρδο και στα όσα δήλωσε πρόσφατα περί δικαστικής διερεύνησης ενεργειών της κυβέρνησης μετά τις εκλογές, επιφύλαξε σε συνέντευξή του το ηγετικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Χατζησωκράτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, τόνισε ότι «οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Ανδρέα

Λοβέρδου για σύγκλιση ειδικού δικαστηρίου, σχετικά με τη διακυβέρνηση Τσίπρα, μετά τις εκλογές, είναι λάθος». Επιπλέον, ανέφερε ότι τροφοδοτούν τον διχασμό και την πόλωση, την ώρα που η χώρα απαιτεί εθνική συνεννόηση και όχι ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Κανείς δεν πρέπει να λησμονεί και να επαναλαμβάνει τα λάθη που διαπράξαμε ως Αριστερά το 1989, όταν τα πολιτικά ζητήματα και οι κομματικές συγκρούσεις έγιναν υπόθεση δικαστικής διαμάχης. Είναι καιρός να συμβάλουμε σε μία εικόνα του πολιτικού συστήματος που θα έχει προγραμματικές αντιπαραθέσεις και όχι κομματικό μίσος», πρόσθεσε.

Σχετικά με την απάντηση του Κινήματος Αλλαγής στην ακραία πόλωση που καλλιεργούν οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης, ο κ. Χατζησωκράτης σημείωσε: «Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει σε μία πολιτική αλλαγή στον τόπο σήμερα, μέσα από την προσφυγή στις κάλπες. Μία προοδευτική αλλαγή με αλλαγή πολιτικών. Ζητάμε να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ήττα του, όμως, αυτή δεν πρέπει να αποτελέσει ούτε την ήττα των ιδεών και των αξιών της Αριστεράς, αλλά ούτε και να αφήσει ζωτικό χώρο για την επικράτηση μίας δεξιάς ατζέντας και της ΝΔ».

Ακόμη, επισήμανε ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος, για τον οποίο ζητάει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυσή του το Κίνημα Αλλαγής, ώστε με την τρίτη εντολή να θέσει όλες τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού τόξου προ των ευθυνών τους.

«Ο τόπος, μετά τα δέκα χρόνια της κρίσης, απαιτεί μία ευρύτερη εθνική συνεννόηση, απολύτως αναγκαία για να μπορέσει, πέραν των άλλων, να διεκδικήσει την αξιοπιστία του απέναντι στους εταίρους και να διεκδικήσει στοιχειωδώς το ξεπέρασμα του 3,5% του πλεονάσματος και της περαιτέρω αναδιάρθρωσης του χρέους. Αντ’ αυτού ο διχασμός επικρατεί. Το “ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν” από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει την απάντηση στο “να τελειώνουμε με την Αριστερά και να την εμποδίσουμε και θεσμικά να επανακάμψει” του κ. Βορίδη. Είναι θετικό ότι ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε γενικά στο ξεπέρασμα του διχασμού και της ακραίας πόλωσης, αλλά δεν φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση του από τον κ. Βορίδη!», κατέληξε ο κ. Χατζησωκράτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα