«Ιανός»: Εικόνες αποκάλυψης στην Άσσο Κεφαλλονιάς – Έπεσε γέφυρα πριν από τον Μύρτο (video)

Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Κεφαλονιάς, η Άσσος, θάφτηκε κάτω από τόνους λάσπης και από πέτρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Ιανού» και του μεσογειακού κυκλώνα στο νησί. Οι εικόνες που έρχονται από αυτό το πανέμορφο μέρος την επόμενη μέρα της κακοκαιρίας, είναι αποκαρδιωτικές, καθώς μιλάμε για βιβλική καταστροφή. Έπεσε γέφυρα πριν από τον Μύρτο. Στο Νησί βρίσκεται ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Το γραφικό λιμανάκι της Άσσου ουσιαστικά δεν υπάρχει πια, τα σκάφη που υπήρχαν καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ

τουλάχιστον 25 αυτοκίνητα θάφτηκαν κάτω από πέτρες, λάσπη και φερτά υλικά. Τα παρήγορο είναι πως δεν θρηνήσαμε θύματα. Στην περιοχή υπάρχουν και τουρίστες, οι οποίοι αποχωρούν…  

Οι κάτοικοι τις περιοχής παραμένουν στο έλεος του Θεού. Χωρίς ρεύμα και νερό για τρίτη διαδοχική μέρα, οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν φτάσει μηχανήματα έργου στο γραφικό χωριό για να απομακρύνουν τους εκατοντάδες τόνους των βράχων.

Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές των κατοίκων με μία εξ αυτών να συγκλονίζει μιλώντας στο «Open» TV. «Περιμένουμε να έρθουν να μας ξεθάψουν» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενη στη θεομηνία τόνισε ότι «από τις 2:00 τα ξημερώματα που άρχισε να βρέχει, σταμάτησε στις 7:00 το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Ακούγαμε το βουητό από τους βράχους που διέτρεχαν το χωριό και ήταν συγκλονιστικό… Κάποια στιγμή άρχισε να μας χτυπάει και η θάλασσα».

Οι καταστροφές είναι πολλές σε όλη τη δυτική Ελλάδα και ειδικά σε Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη.

Εικόνες που βλέπουμε για πρώτη φορά στα χρονικά της Ελλάδας έρχονται από την Άσο της Κεφαλονιάς.Το φημισμένο χωριό του…

Gepostet von Weatherathens am Samstag, 19. September 2020

Δείτε εικόνες από το «kefalonitikanea.gr»:


Έπεσε η γέφυρα στον Αγκώνα, πριν από τον Μύρτο στην Κεφαλλονιά. Δείτε φωτογραφίες από το «inkefalonia.gr»:

Χαρδαλιάς: Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά και για λίγα λόγια

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου (19/09) ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, όπου έλεγξε ο ίδιος με το ελικόπτερο τις ζημιές που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» και στην συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με τους φορείς του νησιού.

«Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά και για λίγα λόγια, ασχοληθήκαμε με λεπτομέρειες για ζητήματα που αφορούν την άμεση αποκατάσταση και την επιστροφή στην κανονικότητα για το νησί της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης» δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν στην σύσκεψη όπου τόνισε ότι «λεπτομέρειες που αφορούν τα δίκτυα ηλεκτρισμού, στα δίκτυα της ύδρευσης, τα ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση των οδικών δικτύων ήταν στην βασική ατζέντα της συζήτησης μας».

Ακόμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε ότι «έχουμε κάνει μια σημαντική πρόοδο και έχουμε δημιουργήσει όλα εκείνα τα δεδομένα ώστε η Κεφαλονιά να επιστρέψει στην κανονικότητα της». Ο κ. Χαρδαλιάς θα συνεχίσει σήμερα τις επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές καθώς θα επισκεφθεί διαδοχικά την Ιθάκη και την Ζάκυνθο.

Η Ασσος το χωριό που δικαιολογημένα έχει αναδειχθεί ως το ωραιότερο χωριό της Κεφαλονιάς, δέχτηκε βαρύ χτύπημα από τον…

Gepostet von Meteology am Samstag, 19. September 2020

(πληροφορίες από OPEN TV, OPEN TV)

Keywords
Τυχαία Θέματα