Η ξεχωριστή αγάπη του Ζακ Σιράκ με το ποδόσφαιρο – Η «ρήξη» με τον Πετί για τη γυναίκα του (video)

«Ίσως, αν έκανα σπορ στα νιάτα μου, θα μπορούσα να κάνω σούμο. Είχα το αναγκαίο ύψος, όσο για το βάρος, μπορείς να το πάρεις…», είχε πει ο Ζακ Σιράκ σε συνέντευξη του στην «Equipe» στις 28 Ιανουαρίου 1998, αλλά ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, που «έφυγε» σε ηλικία 86 ετών, λάτρεψε το ποδόσφαιρο και την εθνική ομάδα της χώρας του.

Συνέδεσε άλλωστε, το όνομά του με την κατάκτηση του πρώτου Μουντιάλ από τους «τρικολόρ» το 1998 με προπονητή τον Εμέ Ζακέ, ενώ μετά τον θρίαμβο κόντρα στη Βραζιλία (3-0) είχε

έναν απίστευτο διάλογο με τον τότε διεθνή άσο Εμανουέλ Πετί, ο οποίος είχε… πέραση στις γυναίκες.

Ο Ζακ Ζιράκ, που ήταν πρόεδρος της Γαλλίας από το 1995 έως το 2007, ήταν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της εθνικής ομάδας της χώρας. Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1998 ήταν φυσικά στο γήπεδο, ενώ μετά υποδέχτηκε τους «τρικολόρ» και στο προεδρικό μέγαρο στο Ελιζέ.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τον Ιούνιο του 1998, έως και τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, όταν και διεξήχθη το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γαλλία, ο Ζακ Σιράκ αύξησε τη δημοτικότητά από 45% στο 59%, λόγω της επιτυχίας της Εθνικής ομάδας.

Ο Εμανουέλ Πετί, πρώην διεθνής άσος, που έπαιξε στην τότε Εθνική ομάδα της Γαλλίας, και είχε σκοράρει στον τελικό του Μουντιάλ 1998, μιλώντας στην εκπομπή «Le Vestiaire» του «RMC Sport», αποκάλυψε έναν διάλογο που είχε με τον τότε πρόεδρο της χώρας στα αποδυτήρια, μετά το 3-0 κόντρα στη Βραζιλία. «Ήρθε κοντά μου και κοίταξε μ’ ένα αυστηρό ύφος. Μου σφίγγει το χέρι και μου λέει: “Δεν μου αρέσετε καθόλου”. Και αναρωτιέμαι: “Τι στο καλό έκανα πάλι;”. Μετά μου χαμογελάει και μου λέει: “Σας το είπα αυτό διότι η γυναίκα μου σε λατρεύει”», τόνισε ο πρώην άσος.

Sad day today in France, one of our President is dead today.#JacquesChirac has joined an other world.
A nation has lose one of his presidents..
He was the president during the first victory of France during the World Cup of 1998.
Good bye mister Chirac.. pic.twitter.com/WlXvpWN1Te

Keywords
Τυχαία Θέματα