Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι περιπολίες ήταν… βόλτες «για να δείξουμε ότι είμαστε Έλληνες»

Βόλτες για να «δείξουμε ότι είμαστε Έλληνες» χαρακτήρισε τις περιπολίες τρομοκράτησης μεταναστών ο Νίκος Παπαβασιλείου, ο τελευταίος από τα φερόμενα μέλη της οργάνωσης που απολογήθηκε στη δίκη, με τη σκυτάλη να παίρνουν οι βουλευτές. 

Ο Παπαβασιλείου που έχει καταδικαστεί σε ένα έτος φυλάκισης για εμπρηστική επίθεση σε νυχτερινό κέντρο Καμερουνέζου στην πλατεία Αμερικής, το Μάιο του 2013, εξήγησε, σύμφωνα με το Έθνος, πως πήγαινε σε τοπικές οργανώσεις του κόμματος γιατί του «άρεσε που συναναστρεφόταν με Έλληνες» καθώς και ότι άρχισε να έχει μένος απέναντι στους μετανάστες, μετά από επίθεση

που είχε δεχθεί η μητέρα του.

Σχετικά με την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο «Cointreau» περιέγραψε: «Τη νύχτα, σπάσαμε τη τζαμαρία και πετάξαμε ένα στουπί με βενζίνη. Ήταν πολύ προκλητικός, συνέβαιναν συνέχεια έκτροπα έξω από το μαγαζί του».

Ο κατηγορούμενος απάντησε καταφατικά στην ερώτηση της προέδρου αν τον εκφράζει το «πας μη Έλλην βάρβαρος» ενώ παραδέχθηκε ότι είχε στην ντουλάπα του τον μαίανδρο, τον οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε σύμβολο της Χρυσής Αυγής.

Για τις περιπολίες που έκαναν και τρομοκρατούσαν αλλοδαπούς, ο κατηγορούμενος σχολίασε πως «ήταν βόλτες, για να δείξουμε ότι είμαστε Έλληνες και πηγαίναμε τέσσερα άτομα στη γειτονιά, μιλούσαμε με τον κόσμο, γιατί ήταν φοβισμένοι».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι προσπαθούσαν να φτιάξουν «την παρέα της γειτονιάς», ενώ επέμεινε πως: «Η Χρυσή Αυγή δεν είχε ρατσιστικές απόψεις. Υποστήριζε ότι πρέπει να υπάρχει μια ποσόστωση και ότι οι αλλοδαποί πρέπει να έχουν νόμιμα έγγραφα. Δεν μπορεί στα Κάτω Πατήσια να υπάρχουν 30 Έλληνες και 130 μετανάστες. Αλλιώς να πάμε κι εμείς αλλού».

Στη συνέχεια απολογήθηκε η ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη, που φέρεται να παρείχε πληροφορίες στη Χρυσή Αυγή. Υποστήριξε ότι ήρθε σε επαφή με το κόμμα μόνο μια φορά, μετά τις εκλογές του 2012, ζητώντας να μεταταχθεί στη φύλαξη βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Σχετικά με όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι της υποστήριξε τα εξής: «Τα φυσίγγια είχαν περισσέψει από εξάσκηση στη σκοποβολή που είχα κάνει αρκετές φορές. Οι δυο σιδερογροθιές και τα μαχαίρια ήταν καθαρά συλλεκτικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα