Η Βρετανία κουνάει «το δάχτυλο» για το Βrexit στις Βρυξέλλες – «Προετοιμαζόμαστε για άτακτη έξοδο»

Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, άλλαξε άρδην και η τακτική της χώρας στο θέμα του Brexit.

Έτσι πλέον το Λονδίνο καλεί την ΕΕ να αλλάξει την «ανυποχώρητη» στάση της αναφορικά με το Brexit, για να αποφύγει αποχώρηση χωρίς συμφωνία.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε ότι επιθυμεί συμφωνία αλλά η ΕΕ πρέπει να αλλάξει τη στάση της.

«Θέλουμε μια καλή συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας» δήλωσε ο Ράαμπ, προσθέτοντας ότι «μια σειρά από αρκετά πεισματικές θέσεις έχουν παρουσιαστεί από την ΕΕ».

Ο Ράαμπ δήλωσε ότι εάν η ΕΕ εμμείνει σε αυτήν τη γραμμή τότε το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται να προετοιμαστεί για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ είχε δώσει στίγμα προθέσεων και νωρίτερα, δηλώνοντας πως η χώρα του προετοιμάζεται με ταχείς ρυθμούς για ενδεχόμενο «άτακτο» Brexit και θα είναι έτοιμη να αποχωρήσει από την ΕΕ με ή χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, τονίζοντας πως το «αντιδημοκρατικό» ιρλανδικό δίχτυ ασφαλείας, το backstop, πρέπει να αφαιρεθεί από τη Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα