Η βραδιά των μεγάλων ανακωχών, χειραψία με… νόημα του Γιαννακόπουλου με τον Σλούκα (εικόνες – video)

Στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού τα πάντα γυρνούν αυτές τις ώρες γύρω από το πρώτο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», ενώ λαμπερό και γεμάτο «αστέρια» ήταν το gala, που διοργάνωσαν οι «πράσινοι» στα βόρεια προάστια. Με οικοδεσπότη τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο επιβεβαιώθηκε η ανακωχή στη διαμάχη με την Euroleague και τον Τζόρντι Μπερτομέου. Την ίδια ώρα το «αφεντικό» του «τριφυλλιού» ήρθε κοντά ξανά και με τον

Ζέλικο Ομπράνοβιτς, έχοντας στη βραδιά και… χειραψία με νόημα με τον Κώστα Σλούκα. Παίκτη που στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός έκανε κίνηση για να τον αποκτήσει, πριν ο τελευταίος επιλέξει να πάρει στη Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς.

Αυτά και άλλα πολλά έγιναν στο Gala Dinner του 1ου «Παύλος Γιαννακόπουλος», το οποίο ήταν γεμάτο υψηλούς προσκεκλημένους με την ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ να δίνει το «παρών».

Εκεί ήταν οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» (απουσίαζε η Χίμκι που έφτασε στην Αθήνα αργά το βράδυ), ενώ από τους προσκεκλημένους ξεχώρισαν οι Τζόρντι Μπερτομέου, Γιώργος Βασιλειάδης, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Χατζηδάκης και πλήθος αθλητικών προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Σιμόν Μιζράχι.

Όπως είπαμε οικοδεσπότης ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μαζί με τον θείο του, Θανάση, την μητέρα του, Δέσποινα και την σύζυγό του, Ιωάννα, ενώ ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ άνοιξε την εκδήλωση με χαιρετισμό, στον οποίο ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (26/9) στα βόρεια προάστια.

Η Ευρωλίγκα αναίρεσε όλες τις ποινές για τον Δ.Γιαννακόπουλο

Η διαμάχη επικών διαστάσεων Ευρωλίγκας-Γιαννακόπουλου κλείνει με ανατροπή. Όπως αποκαλύφθηκε, οι ποινές (πρόστιμα και απαγόρευσης εισόδου) στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός… πάγωσαν και οι σχέσεις μπαίνουν σε νέες βάσεις. Οι «πράσινοι» παρέμειναν, λοιπόν, στην Ευρωλίγκα και οι τιμωρίες αναιρέθηκαν.

Το Novasports.gr, το κανάλι του αποκλειστικού τηλεοπτικού παρόχου της Euroleague, προέβη την Τετάρτη (26/9) σε μια αποκάλυψη που φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Καρύδα και έχει ιδιαίτερη σημασία:
Η διοργανώτρια αρχή εξαφάνισε, επί της ουσίας, τις ποινές που είχε επιβάλει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.
Η politically correct διατύπωση από τη Βαρκελώνη κάνει λόγο για «πάγωμα» των ποινών επιβεβαιώνοντας όμως ότι τα πρόστιμα έπεσαν και ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα είναι στη θέση του στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα όπως είχε προαναγγείλει.

Η παρουσία εξάλλου του CEO της Euroleague Τζόρντι Μπερτομέου στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τους αγώνες του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» δείχνει πως οι σχέσεις της διοργανώτριας με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο έχουν ομαλοποιηθεί και όλα μπαίνουν σε νέες βάσεις. Γιαννακόπουλος και Μπερτομέου είναι πολύ πιθανό να τα πουν και τετ-α-τετ, όπου στη κουβέντα θα συζητηθεί και η υπόθεση του Final Four του 2020 για το οποίο υπάρχει εκατέρωθεν επιθυμία να επιστρέψει στην Αθήνα.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει, μάλιστα, πληρώσει ήδη πάνω από το 50% των προστίμων που του είχαν επιβληθεί από την Εuroleague, ενώ παράλληλα εκκρεμούσαν ορισμένες ποινές απαγόρευσης εισόδου του στο ΟΑΚΑ. Αυτές οι ποινές, λοιπόν, δεν είναι ενεργές και έχουν μπει στο «ψυγείο» ως μία κίνηση καλής θέλησης την οποία και περίμενε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, καθώς θεωρούσε πως ήταν άδικες και παράλληλα έδειχναν έλλειψη σεβασμού.

Να θυμίσουμε ότι ανήμερα του 15Αύγουστου η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προέβη σε μια ανακοίνωση αναδίπλωσης απέναντι στην Ευρωλίγκα, ενώ μόλις λίγες μέρες νωρίτερα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην συνέντευξη-μαμούθ που είχε παραχωρήσει στο SDNA είχε δηλώσει πως θα βρίσκεται κανονικά στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα με τη Μακάμπι παρότι εκκρεμούσε εις βάρος του ποινή. Προφανώς και… ήξερε.

Ανακωχή και με τον Ζέλικο

Ακόμα και μετά θάνατον, ο Παύλος Γιαννακόπουλος ενώνει: Ο γιος του Δημήτρης και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήρθαν ένα βήμα πιο κοντά στο περιθώριο του γκαλά προς τιμήν του αείμνηστου ηγέτη του τριφυλλιού.

Αφήνοντας στην άκρη την παγωμάρα του πρόσφατου παρελθόντος οι δυο άνδρες είχαν εναγκαλισμό αν και παραμένει άγνωστο προς το παρόν αν ειπώθηκε κάτι περισσότερο μεταξύ τους και τι ήταν αυτό.

Παρόλα αυτά η πρόσκληση στη Φενέρ, λόγω και του Ομπράντοβιτς, το άμεσο «ΝΑΙ» από την πλευρά του Σέρβου τεχνικού λιώνει σε πρώτη φάση τον πάγο που υπήρχε και δημιουργεί ευχάριστες εικόνες στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Χειραψία με τον Κώστα Σλούκα

Όπως αναφέραμε ο Δημήτρης Γιαννκόπουλος είχε χειραψία με νόημα με τον Κώστα Σλούκα. Παίκτη που στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός έκανε κίνηση για να τον αποκτήσει, πριν ο διεθνής άσος επιλέξει να πάρει στη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Λέτε να δούμε τον Σλούκα στα «πράσινα» στο μέλλον;

Δείτε εδώ το βίντεο από όλα όσα συνέβησαν στο Gala Dinner του μεγάλου τουρνουά:

All together in Athens #GiaTonPavloGiannakopoulo @paobcgr @Khimkibasket @FBBasketbol pic.twitter.com/lF5HOC371a

— Maccabi Tel Aviv BC (@MaccabitlvBC) 26 Σεπτεμβρίου 2018

Κατά την διάρκεια του gala πολλοί από τους προσκεκλημένους έκαναν δηλώσεις και αναφέρθηκαν, εκτός των άλλων, και στο μεγαλείο του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Μπερτομέου: «Αξεπέραστο αυτό που έκανε ο Παύλος Γιαννακόπουλος»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου στάθηκε στην προσωπικότητα του Παύλου Γιαννακόπουλου αλλά και την κληρονομιά που άφησε στον Παναθηναϊκό και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ο ιστορικός ηγέτης του «τριφυλλιού»: «Είχα την τιμή και το προνόμιο να είμαι φίλος με τον Παύλο για αρκετά χρόνια. Η προσωπικότητά του και η κληρονομιά που αφήνει πάνε πιο πέρα από τον Παναθηναϊκό, πιστεύω πως ότι έκανε για αυτό το κλαμπ αλλά βασικά κυρίως ότι έκανε για το ευρωπαϊκό μπάσκετ ήταν κάτι μοναδικό και αξεπέραστο. Όλη η οικογένεια του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα πρέπει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για όσα μας έδωσε και βοήθησε στο να φτάσουμε σε αυτό που είναι το ευρωπαϊκό μπάσκετ σήμερα. Θα πρέπει όλοι να τιμούμε τη μνήμη του.

Όταν μάθαμε τα νέα για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου ήμασταν όλοι συντετριμμένοι. Σε όλη την Ευρώπη έγινε αυτό. Είχε επιρροή σε όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πήγε τον Παναθηναϊκό σε ένα επίπεδο που δεν είχε βρεθεί κανένας πριν, τον έκανε μια πραγματική υπερδύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Σε όλη την Ευρώπη αναγνώριζαν τι έκανε συνολικά για το μπάσκετ και αυτό ήταν κάτι που έβγαινε από τα σύνορα της Ελλάδας και ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη».

Μιζράχι: «Άνθρωποι σαν τον Παύλο έφτιαξαν το μπάσκετ»

O Σιμόν Μιζράχι ήταν στους προσκεκλημένους της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην Αθήνα για το «Παύλος Γιαννακόπουλος» και μίλησε για την κοινή τους πορεία στο μπάσκετ. Ο εμβληματικός πρόεδρος της Μακάμπι, ανέφερε: «Ήξερα τον κύριο Παύλο Γιαννακόπουλο για περισσότερα από 30 χρόνια. Ήταν ένας άνδρας με τιμή, είχε αξιοπρέπεια, ήθος και τηρούσε τις παραδόσεις σε ό,τι έκανε. Εκτιμώ πολύ όλα όσα έκανε, όπως ξέρετε ήταν πολύ πιστός άνθρωπος. Όταν υπήρξε η κρίση ανάμεσα στη FIBA και την Euroleague, αυτός κι εγώ αποφασίσαμε να δώσουμε μια ευκαιρία και να μείνουμε άλλον έναν χρόνο με τη FIBA με τη Suproleague που τελικά έγινε Euroleague. Άνθρωποι σαν τον Παύλο Γιαννακόπουλο που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη δουλειά τους και στο μπάσκετ, δεν μπορείς να τους βρεις κάθε μέρα».

Τέλος, σχολίασε ότι: «Άνθρωποι σαν τον Παύλο έφτιαξαν το μπάσκετ που έχουμε σήμερα και είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχουμε σε αυτό το τουρνουά. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός είναι σημαντικό μέρος της Euroleague και όπως είπα ο Παύλος Γιαννακόπουλος έδωσε πάρα πολλά για το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Chairman Shimon Mizrahi honouring the late @paobcgr president Pavlos Giannakopoulous

Keywords
Τυχαία Θέματα