«Κύμα» αλληλεγγύης από ΕΕ – Η Τουρκία έτοιμη να προσφέρει βοήθεια για τις πυρκαγιές στην Αττική

Πυροσβέστες, πυροσβεστικά οχήματα και αεροπλάνα στέλνουν Ισπανία και ΚύπροςΤηλεφωνική επικοινωνία Τσαβούσογλου – ΚοτζιάΜακρόν: Η Ευρώπη και η Γαλλία προσφέρουν τη βοήθειά τουςΈτοιμη για τεχνική βοήθεια και η ΒουλγαρίαΣε ετοιμότητα και το Ισραήλ

Μαζικά είναι τα μηνύματα αλληλεγγύης τόσο από την Τουρκία, όσο και από τις χώρες της ΕΕ προς την Ελλάδα για την τεράστια τραγωδία που αντιμετωπίζει από τις φονικές πυρκαγιές που πλήττουν την Ανατολική

Αττική.

Η Ισπανία και η Κύπρος κινητοποιήθηκαν άμεσα για να συνδράμουν την Ελλάδα με πυροσβέστες, πυροσβεστικά οχήματα και αεροπλάνα.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσαβούσογλου – Κοτζιά

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ο Νίκος Κοτζιάς με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές στην Aνατολική Αττική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τσαβούσογλου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον κ. Κοτζιά και του είπε ότι η Τουρκία είναι στη διάθεση της Ελλάδας στην περίπτωση που χρειαστεί ανθρωπιστική βοήθεια.

Άμεση κινητοποίηση από Κύπρο και Ισπανία

Την ίδια στιγμή, ο επίτροπος της Κομισιόν, υπεύθυνος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε μέσω του twitter ότι η Κύπρος και η Ισπανία κινητοποιήθηκαν άμεσα για να συνδράμουν την Ελλάδα στην καταπολέμηση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική.

«Μεγάλο “ευχαριστώ” στην Κύπρο και στην Ισπανία για την άμεση κινητοποίηση ομάδων πυροσβεστών, διασωστών, πυροσβεστικών οχημάτων και αεροπλάνων μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για να βοηθήσουν την Ελλάδα στην καταπολέμηση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική. Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη», αναφέρει στο twitter o κύπριος επίτροπος.

Μεγάλο ευχαριστώ στην Κύπρο & στην Ισπανία για την άμεση κiνητοποίηση ομάδων πυροσβεστών, διασωστών, πυροσβεστικών οχημάτων & αεροπλάνων μέσω του #EUCivPro για να βοηθήσουν την Ελλάδα στην καταπολέμηση των καταστροφικών #πυρκαγιών στην Αττική. Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη

— Christos Stylianides (@StylianidesEU) 24 Ιουλίου 2018

Συγκεκριμένα, ο Χ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι η βοήθεια που προσέφεραν η Κύπρος και η Ισπανία περιλαμβάνει ομάδα 64 πυροσβεστών και παραϊατρικών, 2 πυροσβεστικά οχήματα και 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair.

Αντόνιο Ταγιάνι: Η αλληλεγγύη της ΕΕ ενεργοποιείται για τον ελληνικό λαό

«Η αλληλεγγύη της ΕΕ ενεργοποιείται για τον ελληνικό λαό. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας στέλνει άμεση βοήθεια στην Ελλάδα με Canadair και πυροσβέστες για να σβήσουν οι φωτιές κοντά στην Αθήνα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέκεται στο πλευρό σας», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

EU solidarity in action with the Greek people. European Civil Protection mechanism delivering immediate assistance to #Greece with Canadair and firefighters to stop fires near Athens. The European Parliament stands by your side

Keywords
Τυχαία Θέματα