Η τερματοφύλακας Χόουπ Σόλο κατηγορεί τον Σεπ Μπλάτερ για σεξουαλική παρενόχληση

Η τερματοφύλακας των ΗΠΑ Χόουπ Σόλο κατηγόρησε σε συνέντευξή της στην πορτογαλική εφημερίδα “Tribuna Expresso” τον άλλοτε πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ για ανάρμοστη συμπεριφορά που είχε στην απονομή της Χρυσής Μπάλας τον Ιανουάριο του 2013.

Η τερματοφύλακας και χρυσή Ολυμπιονίκης ανέφερε πως ο Ελβετός μεγαλοπαράγοντας της έπιασε τα οπίσθια λίγο πριν βγουν στην σκηνή για να δώσουν το βραβείο της καλύτερης παίκτριας της χρονιάς στην συμπατριώτισσά της, Άμπι Γουάνμπαχ.

“Λίγο πριν βγούμε στην σκηνή, ο Μπλάτερ ήταν από πίσω μου και μου έπιασε τα οπίσθια. Σοκαρίστηκα και προσπάθησα να συνέλθω για να παραδώσω το βραβείο μου. Δεν ήξερα πως να αντιδράσω”, τόνισε η Σόλο.

Από την άλλη ο εκπρόσωπος Τύπου του Μπλάτερ έκανε λόγο για γελοίες κατηγορίες.

Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν κατήγγειλε νωρίτερα το περιστατικό, απάντησε ότι δεν της είχε δοθεί η κατάλληλη αφορμή για να το αποκαλύψει και πως έκτοτε δεν τον είδε ποτέ ξανά στη ζωή της.

“Η σεξουαλική παρενόχληση στον αθλητισμό είναι το πιο σιχαμερό πράγμα που υπάρχει και πρέπει να σταματήσει. Τότε, ο Σεπ Μπλάτερ ήταν ο πιο ισχυρός άνθρωπος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχε το δικαίωμα να συμπεριφέρεται έτσι”, ανέφερε ακόμα η 36χρονη Αμερικανίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα