Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για τον εκρηκτικό φάκελο στον Σόιμπλε

Με κείμενό της που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» υποστηρίζει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποστολή του φακέλου με τα εκρηκτικά στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε.

Στην ανάρτηση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι:
«Έχουμε ακόμα την οργή…

Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις.

Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το

επόμενο διάστημα.

Μετά από την ένταξη της Σ.Π.Φ. στις λίστες με τις “τρομοκρατικές” οργανώσεις του State Department στην Αμερική και της Europol στην ΕΕ.

…συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά».

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των ελληνικών αρχών

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος με τα εκρηκτικά ταχυδρομήθηκε από κουτί των ΕΛ.ΤΑ στο κέντρο της Αθήνας και όχι από κατάστημα με υπάλληλο, την προηγούμενη μέρα από την παραλαβή του στο Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο, δηλαδή την 14/3/2017.


Ο παγιδευμένος φάκελος έφτασε αρχικά στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι και από εκεί μεταφέρθηκε με όλη την αλληλογραφία στο αεροδρόμιο.

Η αλληλογραφία περνάει πάντα από τα ειδικά μηχανήματα πριν φορτωθεί σε αεροπλάνο αλλά ο παγιδευμένος φάκελος δεν εντοπίστηκε.

Τι λένε τα ΕΛΤΑ για το περιστατικό – Εντατικοί Έλεγχοι

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό για την ανίχνευση εκρηκτικών μηχανισμών αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση. Τονίζει πως ο χειρισμός του εξοπλισμού γίνεται από εξειδικευμένη εταιρία, η οποία διαθέτει την απαραίτητη πιστοποίηση.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, διαθέτουν υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, για την ανίχνευση και τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, σε όλες τις ταχυδρομικές αποστολές που διακινούνται αεροπορικώς προς το εξωτερικό, αναφέρουν τα ΕΛΤΑ σε ανακοίνωσή τους.

Ο χειρισμός του εξοπλισμού γίνεται από εξειδικευμένη εταιρία, η οποία διαθέτει την απαραίτητη πιστοποίηση που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Οι έλεγχοι διενεργούνται από την εν λόγω εταιρία, από πιστοποιημένο προσωπικό της, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου και παραδίδονται οι ταχυδρομικές αποστολές πριν τη φόρτωσή τους στα αεροσκάφη.

Έπειτα από απόφαση των Ελληνικών Ταχυδρομείων διενεργείται εξονυχιστική έρευνα για να διαπιστωθούν οι ενδεχόμενες αβλεψίες από πλευράς της εταιρίας η οποία έχει αναλάβει, σύμφωνα με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, τον έλεγχο για τις ταχυδρομικές αποστολές που διακινούνται αεροπορικώς προς το εξωτερικό.

Παράλληλα συνεργάζονται με τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές ασφαλείας για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και η διαδικασία είναι σε προανακριτικό στάδιο.

Β.Τ.

Keywords
Τυχαία Θέματα