Η Συμφωνία των Πρεσπών συγκεντρώνει 152 ή 153 «ναι» – Ποιοι θεωρούνται σίγουροι

Απόλυτη βεβαιότητα σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου για την εξασφάλιση της απαιτούμενης πλειοψηφίας για τη Συμφωνία των ΠρεσπώνΗ «αριθμητική» για τη Συμφωνία των Πρεσπών την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΥΔΑΣ

Απόλυτη βεβαιότητα επικρατεί τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στην Πλατεία Κουμουνδούρου ότι η κυβέρνηση συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να επικυρωθεί από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και οποιοδήποτε

άλλο νομοσχέδιο.

Ανεξάρτητα από τη στιγμή που θα έρθει προς ψήφιση η Συμφωνία (είτε τέλος Γενάρη, είτε Φλεβάρη), άπαντες στο κυβερνητικό στρατόπεδο υποστηρίζουν με κάθε τρόπο ότι θα ψηφιστεί τουλάχιστον από 151 βουλευτές, όπως απαιτείται από τον κανονισμό.

Για την ακρίβεια μάλλον 152. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται σήμερα, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Έχουμε και λέμε: Σίγουροι είναι οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Θετική ψήφο θα δώσει ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι, ο οποίος σήμερα δήλωσε: «Η κυβέρνηση δεν πρέπει να πέσει εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών. Δεν πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές με διακύβευμα τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Το ίδιο ισχύει και σε ό,τι αφορά στον Θανάση Παπαχριστόπουλο των ΑΝΕΛ, ο οποίος έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία ανεξάρτητα από την κομματική πειθαρχία που θα επιβάλλει ο Πάνος Καμμένος. «Θα είναι δώρο για μένα η διαγραφή μου από τους ΑΝΕΛ», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1.

«Ναι» αναμένεται να ψηφίσει και η Κατερίνα Παπακώστα παρά το γεγονός ότι δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρη, αλλά και Έλενα Κουντουρά, η οποία δεν έχει εκφραστεί δημόσια για το τι προτίθεται να κάνει.

Οι άλλοι τρεις ψήφοι προέρχονται από το Ποτάμι. Τη συμφωνία θα υπερψηφίσουν ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης, ο Σπύρος Λυκούδης και ο Γιώργος Μαυρωτάς, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί δημόσια θετικά για τη συμφωνία

Σύνολο 152 ψήφοι, οι οποίοι μπορεί να γίνουν και 153 αν ψηφίσει θετικά ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος μιλώντας σήμερα στον δημοσιογράφο, Κώστα Κωνσταντόπουλο, της ΕΡΤ είπε ότι είναι καταρχήν θετικός, ωστόσο πρέπει πρώτα να συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα της ΔΗΜΑΡ.

Θετικά, υπενθυμίζουμε, είχε εκφραστεί και ο Χάρης Θεοχάρης μέχρι την προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία. Από εκείνη τη μέρα και μετά δηλώνει, για ευνόητους λόγους, ότι θα καταψηφίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα