Η συμφωνία που δεν ήταν συμφωνία, αλλά ένα χαρτί που έγραφε τι συμφωνήθηκε (video)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηθελημένα ή όχι, κανείς δεν ξέρει, αναφέρθηκε σε μια «γραπτή συμφωνία» με την Τουρκία, στο πλαίσιο των συνομιλιών που έγιναν με γερμανική διαμεσολάβηση στις 13 Ιουλίου στο Βερολίνο.

Και ρωτήθηκε σχετικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Τι είπε;

Ότι δεν ήταν συμφωνία, όπως κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση, αλλά ότι ήταν η γραπτή αποτύπωση μιας προφορικής συμφωνίας.

Και για να μην παρεξηγηθούμε, διαβάστε αναλυτικά την απομαγνητοφώνηση, όπως αυτή φιλοξενήθηκε στο επίσημο

site του πρωθυπουργού:

«Αυτό το οποίο περιέγραψα στα αγγλικά ως «written understanding», μία γραπτή κατανόηση, δεν ήταν τίποτα άλλο από τη γραπτή αποτύπωση, τα πρακτικά μίας κατ’ αρχήν συμφωνίας η οποία επιτεύχθηκε στο Βερολίνο μεταξύ της Διπλωματικής μου Συμβούλου, του Συμβούλου του Τούρκου Προέδρου και του κ. Χέκερ, του Συμβούλου της κας Μέρκελ. Δεν αποτέλεσε, σε καμία περίπτωση, συμφωνία διεθνή, όπως άκουσα κάποια πρωτοφανή πράγματα, ότι δεσμεύσαμε τη χώρα σε συμφωνίες χωρίς να ενημερώσουμε κανέναν. Ήταν η γραπτή αποτύπωση μιας προφορικής συμφωνίας, τα πρακτικά με άλλα λόγια, τα οποία κρατήθηκαν από αυτήν τη συνάντηση για να υπάρχει αποτυπωμένο στο χαρτί τι συμφωνήθηκε. Και αυτό το οποίο συμφωνήθηκε τελικά παραβιάστηκε, όχι με δική μας υπαιτιότητα κι έτσι δυστυχώς φτάσαμε στην κλιμάκωση του τελευταίου μήνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα