«Η Σερβία αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις με την Ελλάδα», σημείωσε ο σέρβος πρόεδρος

Η σερβική Προεδρία της Δημοκρατίας, σε ανακοινωθέν που εξέδωσε για τη συνάντηση Βούτσιτς – Κοτζιά, τόνισε ότι η Σερβία αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται σε σταθερή φιλία, ιστορικά επιβεβαιωμένη εγγύτητα και αλληλεγγύη των δύο λαών.

Σχετικά με το ζήτημα του Κοσόβου, ο Βούτσιτς τόνισε ότι το Βελιγράδι εκτιμά ιδιαίτερα τη συνεχή υποστήριξη της Ελλάδας στην κυριαρχία και εδαφική

ακεραιότητα της Σερβίας. Παράλληλα, ενημέρωσε τον κ. Κοτζιά για τα προβλήματα και τη στασιμότητα στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Βρυξελλών και ευχαρίστησε την Ελλάδα για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για το διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε στον κ. Κοτζιά ότι στην κορυφή των προτεραιοτήτων της εξωτερικής πολιτικής της Σερβίας βρίσκεται η πλήρης ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκτίμησε ότι η ενσωμάτωση όλων των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην ΕΕ είναι η μόνη πραγματική εγγύηση για μια διαρκή σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή.

Τέλος, ο κ. Βούτσιτς τόνισε στον κ. Κοτζιά ότι για τη Σερβία έχει μεγάλη σημασία η βοήθεια που παρέχει η Ελλάδα στη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας του.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα