Η πραξικοπηματική «πρόεδρος» της Βολιβίας καταγγέλλει απειλές κατά της ζωής της

Η Τζανίν Άνιες, η δεξιά πραξικοπηματική «πρόεδρος» της Βολιβίας κατήγγειλε πως αναγκάστηκε να αναβάλει ένα ταξίδι της σήμερα λόγω απειλών για τη ζωή της από μια «εγκληματική οργάνωση».

Η 52χρονη Άνιες επρόκειτο να επισκεφθεί την επαρχία Μπένι, στη βορειοανατολική Βολιβία, αλλά το ταξίδι ματαιώθηκε, είπε ο «υπουργός Εσωτερικών» Αρτούρο Μουρίγιο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λα Πας.

Στην υπόθεση αυτή «εμπλέκονται πρόσωπα από τη Βενεζουέλα, την Κούβα και την Κολομβία», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Αυτή η «εγκληματική ομάδα διαπιστώθηκε ότι σχεδίαζε μια επίθεση εναντίον της Άνιες», είπε ο «υπουργός».

Την Παρασκευή η  παράνομη «κυβέρνηση» είχε ζητήσει από βενεζουελάνους αξιωματούχους να εγκαταλείψουν τη χώρα και κατηγόρησε την Κούβα ότι υποκινεί τις ταραχές. Τόσο η Κούβα όσο και η Βενεζουέλα είναι στενοί σύμμαχοι του προέδρου Έβο Μοράλες, ο οποίος εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί  παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα εν μέσω της στάσης του στρατού και της αστυνομίας εναντίον του,

Ο Μοράλες έφυγε στο Μεξικό αλλά ο λαός της Βολιβίας συνεχίζει να αγωνίζεται. Συνολικά 23 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα σε αυτές τις ταραχές.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Πηγή: Η πραξικοπηματική «πρόεδρος» της Βολιβίας καταγγέλλει απειλές κατά της ζωής της - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα