«Απέναντι μας βρίσκεται ένα μείγμα νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς»

Η χώρα βαδίζει γοργά σε ομαλοποίησηΗ ΝΔ έχει μια κεκτημένη ταχύτητα που δεν της επιτρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις

«Η κεντροαριστερά αναζητά τον δρόμο της. Ο κόσμος που στρατεύεται στους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς πρέπει να αναρωτηθεί αν έχει νόημα να υπάρχει κεντροαριστερά ή αν είναι κεντροαριστερά κάτι το οποίο επιθυμεί να ταυτιστεί με την δεξιά.

Με τις πρωτοβουλίες τις δικές μας η χώρα βαδίζει γοργά σε ομαλοποίηση της οικονομικής ζωής και της πολιτικής αντιπαράθεσης συνεπώς τα ερωτήματα περί των πολιτικών προγραμμάτων όλων των πολιτικών χώρων αρχίζουν και αναδεικνύονται.

Ο

λαός έχει ιστορικά αποτιμήσει τις πρακτικές και επιλογές που χρεοκόπησαν την χώρα. Τι έχουμε απέναντι; Μια νοσταλγία του παρελθόντος. Του νεοφιλελεύθερου παρελθόντος με ισχυρό μείγμα ακροδεξιάς».

Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στο Κόκκινο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες επισημαίνει ότι «όπως είμαστε αυστηροί στην κριτική πρέπει να είμαστε γενναίοι και στον έπαινο. Αυτή η σύνθεση του ΕΣΡ έχει κάνει μέσα σε λίγους μήνες όσα δεν έγιναν σε πάνω από 15 χρόνια από την Ανεξάρτητη Αρχή την οποία βεβαίως το πολιτικό σύστημα σκοπίμως είχε αφήσει να εκφυλιστεί».

«Είμαστε στη φάση που και ο αριθμός των αδειών έχει καθοριστεί, και ένα ελάχιστο τίμημα έχει απαιτηθεί από το ΕΣΡ το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό που καταφέραμε να μαζέψουμε με τον διαγωνισμό πέρυσι –ο οποίος κακώς κατά τη γνώμη μας ακυρώθηκε- και είμαστε στην επόμενη μέρα. Μπορούμε πάρα πολύ γρήγορα να πάμε σε μια κατάσταση όπου το πεδίο θα είναι και ρυθμισμένο και βιώσιμο. Αισιοδοξώ ότι θα γίνει γρήγορα, γιατί βλέπω μια εγρήγορση και αποτελεσματικότητα και επιτάχυνση των διαδικασιών», σημειώνει ο Παππάς.

Σχετικά με τις αντιδράσεις της ΝΔ στο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί την Παρασκευή στη Βουλή λέει ότι «στα ζητήματα των Μέσων Ενημέρωσης η ΝΔ έχει μια κεκτημένη ταχύτητα που δεν της επιτρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις».

«Στο θέμα της σημαίας έχουμε αποτύπωση του διαφορετικού προτάγματος που έχουν οι δύο παρατάξεις στην Ελλάδα ενώ ο κόσμος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται την ουσία των αλλαγών που προωθεί αυτή η κυβέρνηση», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα