Η νομοθεσία ασπίδα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων

Η απλή εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας, κρίνεται ως απολύτως επαρκής, προκειμένου να υπάρχουν συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Αυτό επισημάνθηκε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια εσπερίδας που οργάνωσαν απόψε στα Χανιά, το Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, το Εργατικό Κέντρο της πόλης, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας και

ο Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Στοϊμενίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Τεχνικών Ελλάδος, στη χώρα μας υπάρχουν θεσμοί όπως οι επιτροπές ασφάλειας-υγείας εργαζομένων, ο γιατρός εργασίας και ο ανεξάρτητος τεχνικός ασφαλείας, που μπορούν να εγγυηθούν σε συνεργασία με την επιθεώρηση εργασίας, την ασφάλεια των εργαζομένων.

«Όλο αυτό το πλέγμα πρέπει να λειτουργεί συστηματικά για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία χρόνια σε πολλούς χώρους εργασίας, η αυξημένη πίεση – απόρροια και της οικονομικής κρίσης – δημιουργεί πολλούς και μεγάλους εργασιακούς κινδύνους και έχουν αυξηθεί τα εργατικά ατυχήματα. Με βάση την εικόνα αυτή, ο κ. Στοϊμενίδης επεσήμανε την ανάγκη, ώστε τα θέματα υγείας και ασφάλειας εργασίας να αντιμετωπισθούν με μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, και αυτό μπορεί να γίνει πολύ απλά με την τήρηση της νομοθεσίας που υπάρχει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Γιάννης Μανωλικάκης, υποστήριξε ότι η υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι το μεγαλύτερο ζητούμενο, δεδομένου ότι, «πάνω από όλα βρίσκεται ο άνθρωπος».

Παράλληλα, τόνισε ότι η προσπάθεια ενημέρωσης των εργαζομένων πάνω στο θέμα αυτό θα συνεχιστεί, ενώ από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Λευτέρης Κοπάσης, έκανε γνωστό ότι το ΤΕΕ σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο και τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες, θα αναλάβουν από κοινού σειρά δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα