Η Κύπρος θα θέσει στο συμβούλιο της ΕΕ θέμα ΑΟΖ – Στη Ρουμανία ο Αναστασιάδης

Ο Νίκος Αναστασιάδης, πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μεταβαίνει στη Ρουμανία η οποία προεδρεύει αυτό το εξάμηνο του Συμβουλίου της ΕΕ, όπου στις 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Εκεί υπάρχει το σκεπτικό να τεθεί επί τάπητος και με αυστηρούς όρους το ζήτημα των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας, η οποία συνεχίζει τις εξορύξεις στην κυπριακή

ΑΟΖ και μάλιστα ενισχύει την θέση της με ένα δεύτερο πολεμικό πλοίο στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, τις εργασίες του Συμβουλίου θα απασχολήσουν το Μέλλον της Ευρώπης και η Στρατηγική Ατζέντα της ΕΕ για την περίοδο 2019-2024.

Ήδη η ΕΕ έχει αποστείλει προειδοποιήσεις για το θέμα, ωστόσο η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει την στάση της. Την ίδια στάση έχουν κρατήσει τόσο οι ΗΠΑ, όσο και οι παραδοσιακοί «δυνατοί παίκτες» της περιοχής Αίγυπτος και Ισραήλ.

Εξάλλου, στο περιθώριο της Συνόδου του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει διμερείς επαφές με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων των χωρών-μελών της ΕΕ.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Σίμπιους, όπου και θα προβεί σε Παρέμβαση κατά την οποία θα ενημερώσει τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων που συμμετέχουν στο ΕΛΚ, για τις τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

(Με πληροφορίες από news247.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύπρος, ΑΟΖ –, Ρουμανία, Αναστασιάδης,kypros, aoz –, roumania, anastasiadis