«Στο κόκκινο» η ένταση στην Τουρκία – «Ο Εκρέμ Ιμάμογλου δεν θα παίρνει διαταγές από το Προεδρικό, αλλά από το λαό» απαντά η αντιπολίτευση

Η απόφαση του Ερντογάν για ακύρωση των αποτελεσμάτων στις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη έχει γίνει αιτία για πλήθος αντιδράσεων, τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό της χώρας.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), η αντιπολίτευση που έχει να αντιμετωπίσει ο Ερντογάν αποφάσισε να αντιμετωπίσει ξανά τον Σουλτάνο στην προεκλογική μάχη με τον ήδη εκλεγμένο δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου να διεκδικεί εκ νέου το αξίωμα για το οποίο έχει ψηφιστεί.

Το CHP

έκανε σκληρές δηλώσεις για την απόφαση επανάληψης. Δε δίστασε να χαρακτηρίσει «μαύρο λεκέ» στην ιστορία της Τουρκίας την ακύρωση των εκλογών της 31ης Μαρτίου, αναφέροντας ότι έγινε πραξικόπημα στις εκλογές και ότι οι τούρκοι πολίτες δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτή την ημερομηνία.

Μάλιστα, ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου χαρακτήρισε τους επτά δικαστές που ψήφισαν υπέρ της ακύρωσης των εκλογών ως «σπείρα» εντός της δικαιοσύνης ενώ αναρωτήθηκε γιατί να επαναληφθούν οι εκλογές μόνο στον Μητροπολιτικό Δήμο Κωνσταντινούπολης και όχι και στις 39 περιφέρειες της πόλης.

«Ο Εκρέμ Ιμάμογλου δεν θα παίρνει διαταγές από το Προεδρικό, αλλά από το λαό» είπε χαρακτηριστικά, καθώς και από δω και στο εξής «δεν θα είναι υποψήφιος των 16.000.000 Κωνσταντινουπολιτών».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα